O Deda Mraz andja o paketićija ando predškolsko romane čhavenge

413 0

Foto: Jovica Zečević

Tekst i prevod: Sanja Kamenović

O Romano pokret e ternen „Gypsy soul“ andaro Boro, kherdja i organizacija te denpe o paketićija romane čhavenge kola đana ko predškolsko.

O Vladimir Šainović predsedniko za ko Romano pokret e ternen „Gypsy soul“, phenela kaj si akhija organizacija za ko delibe o paketija organizime ki saradnja pe  Romano udružibe manušencar (SKRUG) andari  Liga Romani  andari donacija kola dinja o poklonija.

Ked dobinđom informacija tharo  kolegija  andaro SKRUG Liga Romani za ki donacija o nevoberšenge gudle paketićija , dinjom gođeste za ke amare tikne predškolci em me kolega andari organizacija  e Saša Kamenović kherđam i organizacija pe Jelena Jankovec o pedagoško asistenti ki predškolsko ustanova „Bambi“. Oj dinja amenge o pomoć em i podrška, phenela o Šainović.

Adalese i but zahvalno ki akhija ustanova „Bambi“ em na sa zbog adija pomoć em golese sose beršenge pomožinena e čhavenge ki nacionalno manjina palo projektija em o akcije kola ona kherde sar i organizacija.
Akhija predškolsko ustanova „Bambi“ isi  41 romane predškolcija kola redovno avena ko pripremno program.

O len posebno o Deda Mraz  raduinđalen poklonjencar, em golese ijam but zahvalna lese em manušenge „ o pomoćnici“ andaro udruženje kola e čhavenge ande i baht em o asaibe, phenđa i Jelena Jankovec.

O tekst alo angal Projekat “LAP lupa”, kova lovarel o Ministarstvo za ki kultura i javno dikhibe RS ko  2021 berš. O akhava sadržaj i bari odgovornost thar glavno realizatori ko akhava projekto,em na menjinela nisava misliba za ko Ministarstvo.

 

Deda Mraz podelio paketiće predškolcima romske nacionalne manjine

Romska inicijativa mladih „Gyspy soul“ iz Bora, organizovala je podelu paketića za sve predškolce romske nacionalnosti.

Vladimir Šainović, predsednik romske inicijative mladih „Gypsy soul“, ističe da je podela paketića organizovana u saradnji sa stalnom konferencijom romskih udruženja građana (SKRUG), Liga Roma iz donacije Inicijative A11,  koja je poklone obezbedila.

Kada sam od kolega iz SKRUG Lige Roma dobio informaciju o donaciji novogodišnjih slatkih paketića, setio sam se naših malih predškolaca i sa Sašom Kamenović, kolegom iz organizacije, kontaktirali Jelenu Jankovec, pedagošku asistentkinju u predškolskoj ustanovi Bambi. Ona nam je pružila pomoć, podršku i logistiku, kaže Šainović.

Zato se zahvalio ustanovi Bambi, ali ne samo zbog ove pomoći, već i zbog rada sa romskom decom kroz akcije i projekte koje su oni organizovali kao organizacija, a koji traju godinama unazad.

Predškolska ustanova ,,Bambi“ ima 41 predškolca romske nacionalnosti koji redovno pohađaju pripremni program.

Njih je poklonima obradovao Deda Mraz i zato se zahvaljujemo i njemu i „pomoćnicima“ iz udruženja koji su uspeli da izmame dečije osmehe i sreću, rekla je Jelena Jankovec.

 

Tekst je nastao kroz Projekat „LAP Lupa“ koji sufinansira Ministarstvo kulture i javnog informisanja RS u 2021. godini. Sadržaj je isključivo odgovornost realizatora projekta i ni na koji način ne odražava stavove i mišljenje Ministarstva.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

čitulje bor

ČITULJE

Posted by - 1. septembra 2022. 0
  RASPORED SAHRANA NA NOVOM BORSKOM GROBLJU  Za 27. septembar 2022. 12:00 Aničić Milojka (1946)            …
X