Uslovi korišćenja

Ist Media

Uslovi korišćenja primenjuju se na sve sadržaje i usluge IST media. Korišćenjem bilo kog dela sajta smatra se da su korisnici upoznati sa ovim uslovima, kao i da prihvataju korišćenje sadržaja ovog portala isključivo za ličnu upotrebu i na sopstvenu odgovornost.

Ist media ima autorska prava na sve sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, programerski kod).

Sva zainteresovana pravna i fizička lica mogu BEZ saglasnosti Ist media da koriste tekstualni materijal i fotografije, poštujući sva sledeća pravila:

Internet sajtovi:

  • Dozvoljeno je preuzeti maksimalno prvih 600 karaktera iz teksta,
  • kompletan naslov,
  • jednu fotografiju, koja ne sme biti prikazana u dimenzijama većim od120×120 piksela, uz obavezno navođenje autora fotografije
  • obavezno vidljivo navođenje izvora(Ist media) i kompletnog linka (URL) do preuzetog teksta, neposredno pre preuzetog teksta,
  • objavljeni link ka tekstu ne sme da sadrži “nofollow”!

Televizija/radio

  • Dozvoljeno je preuzimanje kompletnog teksta uz obavezno navođenja Ist mediakao izvora informacija najmanje jednom u nekoj od prve tri rečenice.

Štampana izdanja:

  • Dozvoljeno je preuzimanje kompletnog teksta uz obavezno navođenja Ist mediakao izvora informacija najmanje jednom u nekoj od prve tri rečenice.
  • Uz preuzete fotografije na kojima se nalazi znak (watermark), obavezno je navođenje Ist media kao izvora.

NAPOMENA:
Korišćenje materijala uz nepoštovanje bilo kog od pomenutih pravila smatraće se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskoj odgovornosti.

Ist media zadržavaja pravo izmene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja ili usluge na portalu bez obaveze prethodne najave.

Linkovi ka drugim web sajtovima, koji nisu vlasništvo Ist media, ne smatraju se delom sajta i Ist media ne snosi odgovornost za njih.

Politika privatnosti

Politika privatnosti Agencije za konsalting i menadžment IstMedia, Moše Pijade 76/304, 19 210 Bor, koji je osnivač portala istmedia.rs sadrži informacije o tome u kojim situacijama, za koje svrhe i na koji način se obrađuju podaci o ličnosti, a uzimajući u obzir informacije koje su rukovaoci dužni da predlože predoče prema članovima 23. i 24. Zakona o zaštiti podataka o ličnosti.

Možete nas kontaktirati: Moše Pijade 76/304, 19 210 Bor, redakcija@istmedia.rs.

U svrhu praćenja performansi sadržaja objavljenih na sajtu, koristimo Google Analytics. Svrha prikupljanja IP adresa u okviru korišćenja Google Analytics je praćenje performansi sajta.

Vaši podaci se ne prosleđuju, ne prodaju i, ne iznajmljuju trećim licima. Koristimo antivirus sistem kako bi vaši podaci bili bezbedni.
Agencije za konsalting i menadžment IstMedia ne vrši automatizovano donošenje odluka i profilisanje.

Google može prenositi vaše podatke i van Republike Srbije, uključujući i u zemlje koje ne obezbeđuju adekvatan novi zaštite, poput SAD.

Imate sledeća prava u vezi sa obradom vaših podataka o ličnosti:
Potvrda da li obrađujemo vaše podatke o ličnosti;
Pristup vašim podacima o ličnosti;
Ispravku vaših podataka o ličnosti u slučaju greške;
Brisanje vaših podataka o ličnosti;
Ograničenje obrade vaših podataka o ličnosti;
Prigovor na obradu vaših podataka o ličnosti;
Pravo da povičete pristanak, ukoliko se obrada vrši na osnovu vašeg pristanka
Odbijanje da se vaši podaci o ličnosti obrađuju;
Prenos podataka o ličnosti kod drugog pružaoca usluge;
U slučaju da se vrši automatizovana obrada podataka o ličnosti i donošenje odluka, pravo na ljudsku intervenciju, izražavanje stava o odluci ili osporavanje odluke.

Prava možete ostvariti kontaktiranjem Agencije za konsalting i menadžment IstMedia na sledeće načine: poštom na adresu Moše Pijade 76/304, 19 210 Bor ili mejlom na redakcija@istmedia.rs.

Imate pravo da podnesete pritužbu nadležnom organu.

Nadležni organ za zaštitu podataka o ličnosti je Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Republike Srbije. Organu se možete obratiti na adresi Bulevar kralja Aleksandra 15, 11000 Beograd, Republika Srbija, mejlom na office@poverenik.rs ili telefonom na +381 11 3408 900.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X