Uslovi korišćenja primenjuju se na sve sadržaje i usluge IST media. Korišćenjem bilo kog dela sajta smatra se da su korisnici upoznati sa ovim uslovima, kao i da prihvataju korišćenje sadržaja ovog portala isključivo za ličnu upotrebu i na sopstvenu odgovornost.

Ist media ima autorska prava na sve sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, programerski kod).

Sva zainteresovana pravna i fizička lica mogu BEZ saglasnosti Ist media da koriste tekstualni materijal i fotografije, poštujući sva sledeća pravila:

Internet sajtovi:

  • Dozvoljeno je preuzeti maksimalno prvih 600 karaktera iz teksta,
  • kompletan naslov,
  • jednu fotografiju, koja ne sme biti prikazana u dimenzijama većim od120×120 piksela, uz obavezno navođenje autora fotografije
  • obavezno vidljivo navođenje izvora(Ist media) i kompletnog linka (URL) do preuzetog teksta, neposredno pre preuzetog teksta,
  • objavljeni link ka tekstu ne sme da sadrži “nofollow”!

Televizija/radio

  • Dozvoljeno je preuzimanje kompletnog teksta uz obavezno navođenja Ist mediakao izvora informacija najmanje jednom u nekoj od prve tri rečenice.

Štampana izdanja:

  • Dozvoljeno je preuzimanje kompletnog teksta uz obavezno navođenja Ist mediakao izvora informacija najmanje jednom u nekoj od prve tri rečenice.
  • Uz preuzete fotografije na kojima se nalazi znak (watermark), obavezno je navođenje Ist media kao izvora.

NAPOMENA:
Korišćenje materijala uz nepoštovanje bilo kog od pomenutih pravila smatraće se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskoj odgovornosti.

Ist media zadržavaja pravo izmene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja ili usluge na portalu bez obaveze prethodne najave.

Linkovi ka drugim web sajtovima, koji nisu vlasništvo Ist media, ne smatraju se delom sajta i Ist media ne snosi odgovornost za njih.

Zaštita privatnosti

Ist media poštuje privatnost svojih korisnika i posetioca sajta.

Podatke ostavljene prilikom slanja komentara, IST Media neće davati na uvid trećem licu.

Društvene mreže:

U skladu sa Uslovima korišćenja društvene mreže Fejsbuk (od 15. novembar 2013. godine) korisnici odgovaraju za sadržinu komentara koje ostavljaju na Fejsbuku.

Administratori zvanične Fejsbuk stranice Ist media uklanjaju komentare za koje procene da su suprotni Uslovima korišćenja. Sporne komentare građani mogu prijaviti putem e- maila  [email protected]

Kolumne:

Tekstovi objavljeni u rubrici  “Kolumne” predstavljaju stavove autora tekstova i ne mogu se smatrati stavom Ist media.

Ist media ne odgovara za stavove iznete u ovoj rubrici.

Izmene uslova korišćenja

Ist media zadržava pravo izmene ovih uslova korišćenja u bilo kom trenutku.

Ist media neće biti odgovorna za moguće posledice proizašle iz takvih promena.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

X