“Zoranov brk” za glumicu Anju Ilić

313 0

ZAJEČAR (IST Media, Snežana Stanojević) Druge večeri na “Danima Zorana Radmilovića” u Zaječaru u komadu Aleksandra Popovića “Mrešćenje šarana” Zoranov brk je dobila glumica Anja Ilić.

 

predstava MREŠĆENJE ŠARANA (1)

 

Inscenacija Popovićevog teksta u izvođenju ansambla “Narodnog pozorišta” Republike Sprske iz Banja Luke nagrađena je dugotrajnim aplauzom. “Velika mi je čast što sam dobila Zoranov brk. Svakom glumcu je velika čast da dobije ovo priznanje i ovu nagradu. Baš sam nekako srećna. Ne postoji glumac sa naših prostora,koji ne poznaje Zoranov rad, koji je zaista impresivan. On je toliko veliki glumac da se ne treba truditi dostići ga nego tražiti neki svoj pečat. Iako svi mi želimo da dostignemo taj nivo vitruoznosti koju je on posedovao” izjavila je nakod dodele Anja Ilić.

 

Ovo je inače peto gostovanje banjalučkog pozorišta na Danima. Pozorišna publika za 24 godine postojanja Dana videla je komade: Pigmalion, Porodične priče, Laža i paralaža i Gospođa ministarka. Kako je najavljeno u direkciji festivala saradnja sa teatrima u okruženju biće nastavlejna i u godinama, koje su pred nama.

 

Treće večeri na festivalu na programu je ponovo komad Aleksandra Popovića, ovaj put radi se o ansamblu Narodnog pozorišta iz Beograda, koji igra „Belu kafu“ u režiji Milana Neškovića.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X