Invalidi Homolja od sada u novim prostorijama

398 0

ŽAGUBICA, (IST Media) Opština Žagubica poklonila je udruženju „Invalidi Homolja“ prostorije u kojima će osobe sa posebnim potrebama koristiti za buduće aktivnosti.

 

Prostorije, koje se nalaze na mestu nekadašnjeg kompleksa „Izvor“, na upotrebu je predao predsednik SO Žagubica Dejan Nikolić, koji je ključeve uručio predsedniku udruženja, Dejanu Grujiću.

 

dom invalida zagubica 4 dom invalida zagubica

 

Osobe sa invaliditetom u opštini Žatgubica, do sada nisu imale prostorije, pa je tim pre zadovoljstvo veće.

 

„Ova prostorija mnogo znači našem udruženju, jer sada imamo sve uslove da se bavimo planiranim aktivnostima, da se družimo i razmenjujemo iskustva“, rekao je Grujić, zahvaljujući se lokalnoj samoupravi i donatoru –  kompaniji Avala Resources, koja je za ovu ugroženu grupu stanovništva obezbedila deo nameštaja i kompjutere.

 

dom invalida zagubica 2

 

Nada Ivanović, menažer Avala Resources, kaže da u ovoj kompaniji uvek nastoje da Žagubicu pomaže donacijama.

 

„Naročito izlazimo u susret kada su u pitanju donacije za zdravstvo i školstvo, jer su u poslovnoj politici kompanije to dva segmenta koje forsiramo i nastojim da pomognemo svakom trenutku kada smo u mogućnosti“, rekla je Nada Ivanović.

 

dom invalida zagubica dejan nikolic
Dejan Grujić nije krio zadovoljstvo

Grujić je zahvalio kjompaniji Avala na velikoj pomoći, i spremnosti da uvek pomogne kada je potrebno. On je podsetio da je nekadašnja zgrada „Izvora“ bila potpuno ruinirana, a da je sada objekat invalidima pružiti.

 

„Ostaje nam da u narednom periodu ovu prostoriju priključimo na centralno grejanje, a do tada ćemo obezbediti radijatore, kako bi invalidi dolazili i družili se i kako bi im život učinili lepšim makar na trenutak“, rekao je Grujić.

 

U okviru udruženja „Invalidi Homolja“, nove prostorije za okupljanja i druženje dobili su i invalidi Krepoljina.

 

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X