NA POMOLU INCIDENT? SPS i KOALICIJA MI ILI ONI zakazali skup u Domu kulture U ISTO VREME!

1237 0
(Foto: Arhiva IST Media) Hoće li se konačno znati čiji je objekat koji su gradile generacije s početka osamdesetih?

 

BOR, (IST Media) Koalicija MI ILI ONI, koju čine  Narodna stranka (NS), Pokret slobodnih građana, DS, Vlaška narodna stranka, Zajedno za Srbiju, DSS i SDS, zakazala je  za večeras u 18 sati završnu konvenciju u velikoj sali Doma kulture, a u isto vreme zakazana je i tribina na kojoj bi trebalo da sa građanima razgovara ministar za zaštitu životne sredine u Vladi Srbije, Goran Trivan (SPS).

Kao gosti završne konvencije koalicije MI ILI ONI, uoči lokalnih izbora zakazanih za 4. mart, najavljuju se Sergej Trifunović, Siniša Kovačević, Janko Baljak i Saša Janković, a salu je, kako smo saznali, ovoj koaliciji izdao Rade Filipović, predsednik Veća Samostalanog sindikata Srbije za opštinu Bor, organizacije koja je takođe stanar  Doma kulture.

Nećemo odustati od završne konvencije jer smo salu dobili od predsednika sindikata na korišćenje od 15 do 20 sati. SPS je tek naknadno zakazao tribinu sa ministrom Trivanom. Ovo je vrhunac bezobrazluka i bahatosti političara koji su uništili Bor i Srbiju, kaže za IST Media Dragan Marković, nosilac liste Mi ili oni.

(Foto: IST Media)Organizacija Otopr je posle 5. oktobra 2000. probala bez uspeha da iseli SPS

I Dragan Žikić, predsednik Opštinskog odbora SPS-a, partije koja tvrdi da jedina ima prava na korišćenje i izdavanje velike sale Doma kulture, kaže da se neće odustati od najavljenog događaja i da će ugostiti ministra bez obzira na mogući „vrući susret“ političkih suparnika.

Rade Filipović se SPS-u obratio sa zahtevom da su sindikatu potrebne prostorije za njihove aktivnosti, i mi smo im napismeno predložili korišćenje male sale, kaže Žikić.

On napominje da je sindikat vanstranačka organizacija koja samo koristi prostorije Dom kulture i nije pravno lice koje može da izda salu bilo kome.

Sindikat je vanstranačka organizacija a ako ga je Filipović iskoristio za opoziciono delovanje, onda je uradio nešto što se kosi sa statutom sindikata Srbije. Mi ćemo održati tribinu, a ako MI ILI ONI žele da uđu na silu, onda ćemo reagovati, kaže Žikić.

Ni Filipović nije ostao dužan.

Ne može sindikat da plaća struju sale, a da je SPS izdaje kad hoće i koristi non stop. Mi smo svi stanari tog ulaza i svi imamo prava na korišćenje sale, za koju sam termin zakazao još u ponedeljak, kaže za IST Media Rade Filipović.

Ni jedna ni druga strana za sada ne odustaje od najavljenih aktivnosti, a u šta će se to pretvoriti, znaće se za manje od desetak sati.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X