Politika

U ponedeljak nastavak sednice Skupštine Grada Bora. O poskupljenju komunalija i bez odbornice SSP Irene Živković

skupstina grada Bora

 

Za ponedeljak, (18. mart) zakazan je nastavak 14. sednice Skupštine Grada Bora, koja je prekinuta u petak nakon verbalnog duela između odbornice Srpske napredne stranke Letice Milovanović i Irene Živković, odbornice Stranke slobode i pravde.

Živkovićka je odbila da napusti zasedanje a što je predložio predsednik Skupštine Dragana Žikića i o čemu se glasanjem izjasnila skupštinska većina.

Irena Živković je nakon mere udaljenja ostala na svom mestu, a potom je na poziv vlasti došla policija koja ju je saslušala.

irena zivkovic

U holu gradske uprave Irena Živković, koja je i poslanica SSP u Skupštini Srbije i neće prisustvovati nastavku sednice zbog obaveza u republičkom parlamentu, rekla nam je da su odbornici opozicije od samog početka zasedanja bili izloženi konstantnim uvredama od strane gradske vlasti i konstantnom kršenju Poslovnika.

Odbornica Milovanović mi je rekla ‘vi ste polagali zakletvu za narodnog poslanika u wc -u,’ nakon čega sam je nazvala ‘ološem’. Na uvredu sam odgovorila uvredom, jer predsednik Skupštine nije reagovao, kao što generalno ne reaguje kad odbornici SNS-a ili gradonačelnik krše Poslovnik, rekla nam je odbornica SSP-a.

Predsednik Skupštine Dragan Žikić ima drugačije viđenje ove situacije i smatra da je odbornica Živković bila drska i bezobrazna, da je od početka sednice remetila dnevni red ubacivanjem na izlaganje drugih odbornika, a da je Milovanovićeva uvredu izrekla neodređeno.

Na izjavu Letice Milovanović Irena Živković je prasnula i reagovala bez odobrenja predsednika Skupštine i bez date reči, kaže Žikić za Ist media. Na naše pitanje da li je normalno da neko izgovori takvu rečenicu u istom danu kada su odbornici usvojili Kodeks ponašanja, Žikić obrazlaže da niko nije pomenuo odbornicu Živković već je rečeno uopšteno.

Odbornica SNS-a Letica Milovanović nije demantovala da je uputila uvredljive reči, ali da nijednog trenutka nije gledala u odbornicu Živković.
U nastavku sutrašnje sednice na dnevnom redu biće još pedesetak tačaka, među kojima je i poskupljenje komunalnih usluga za 30 procenta.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Nastavljena sednica Skupštine Grada Bora, ekipi TV Nova S nije dozvoljeno prisustvo sednici

Ist Media

Sednica Skupštine Grada Bora prekinuta zbog odbijanja odbornice SSP sa napusti zasedanje

Ist Media

Odbornica SSP u Skupštini grada Irena Živković isključena sa sednice. Kraj nje obezbeđenje, policija je saslušava

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X