Sneg BLOKIRAO BOR. Autobus sa radnicima RTB ZAVEJAN, na snazi 4. STEPEN PRIPRAVNOSTI

3655 0

 

BOR, (IST Media, G.T.V.) Snežna mećava praćena jakim vetrom okovala je celu borsku opštinu. Za manje od pola dana gotovo je paralisan saobraćaj u gradu i okolnim selima, pa je mehanizacija RTB Bor i JKP 3. oktobar neprekidno na terenu.

Autobus “Bortravela”, koji je prevozio radnike II smene, ostao je zavejan na putu ka Bučju, pa se čine napori da se oslobodi od smetova.

Jak vetar stvara snežne nanose u celoj opštini, pa su putevi slabo prohodni i ka Luki, Oštrelju, Gornjanu i Metovnici.

Mehanizacija RTB-a danonoćno će biti na raspolaganju lokalnim putarima da što pre raščiste puteve ka ovim selima borske opštine, kažu u ovom preduzeću gde muku muče da normalizuju rad na površinskom kopu „Veliki Kivelj“.

Upravnik kopa Milan Delić kaže da ima problema sa strujom, jer je kompletna elektromreža pod snegom.

Dešavaju se „iskakanja“, mašine nam na kratko ostaju bez struje, ali radnici su non-stop na terenu i trude se da zastoji ne traju dugo – kaže on.

Upravnik dodaje da zbog veoma niske temperature, koja je u jednom delu dana dostizala i minus 14 stepeni, ni so kojom se posipaju rudnički putevi nije bila efikasno rešenje jer je dolazilo do proklizavanja, a teški kamioni – damperi su šlajfovali.

Kako saznaje IST Media, izuzetno teška situacija je i na Čestobrodici, gde je nekoliko šlepera zavejano i isprečeno na putu.

JP „Putevi Srbije“ danas je uputilo apel svim učesnicima u saobraćaju da posebno budu oprezni, poštuju ograničenja brzine i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, jer prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije, na celoj
teritoriji Republike Srbije pada sneg, osim na severu zemlje.

“Na celoj teritoriji Republike Srbije na snazi je četvrti stepen pripravnosti i sva raspoloživa mehanizacija je na terenu 24 časa, a ekipe putara su spremne da reaguju po potrebi”, saopštavaju u “Putevi Srbije”.

Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice, pa se  apeluje na vozače da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put.

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

čitulje bor

ČITULJE

Posted by - 14. avgusta 2023. 0
  RASPORED SAHRANA NA NOVOM BORSKOM GROBLJU za 21. septembar 2023. 13:00 Cvetković Slobodan (1955)          …
X