Ministarka Mihajlović: Očekujemo da BORSKI AERODROM bude u vlasništvu države

308 0

BOR, (IST Media, foto: grad Bor) Ministarka infrastrukture u Vladi Republike Srbije Zorana Mihajlović, izrazila je očekivanje da će i borski aerodrom biti u vlasništvu države, kao što je već učinjeno potpisivanjem sporazuma sa Kruševcem i Užicem za aerodome “Rosulje” i “Ponikve”.

Ona je to izjavila samo jedan dan posle najave gradonačelnika Bora Aleksandra Milikića da će se borski aerodrom staviti na upravljanje državi.

Ti me se nastavlja proces objedinjavanja svih aerodromima u Srbiji unutar jednog preduzeća što će, prema rečima ministarke Mihajlović, doprineti boljem upravljanju.

Očekujem da pored Rosulje i Ponikve pod Aerodromi Srbije bude i aerodrom u Boru, da izgradimo nov borski aerodrom, rekla je ministarka Mihajlović.

Borski aerodrom do sada nije imao uslove za sletanje putničkih aviona, već je korišćen samo za sportske letove i sletanje manjih aviona.

Specifična situacija sa ovim aerodromom je u tome što lokalna samouprava od kineske kompanije Ziđin traži izmeštanje piste na novu lokaciju, smatrajući da će sadašnja pista pretrpeti oštećenja prilikom rudarenja na projektu “Čukaru Peki”.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X