Ministarka Mihajlović: Očekujemo da BORSKI AERODROM bude u vlasništvu države

394 0

BOR, (IST Media, foto: grad Bor) Ministarka infrastrukture u Vladi Republike Srbije Zorana Mihajlović, izrazila je očekivanje da će i borski aerodrom biti u vlasništvu države, kao što je već učinjeno potpisivanjem sporazuma sa Kruševcem i Užicem za aerodome “Rosulje” i “Ponikve”.

Ona je to izjavila samo jedan dan posle najave gradonačelnika Bora Aleksandra Milikića da će se borski aerodrom staviti na upravljanje državi.

Ti me se nastavlja proces objedinjavanja svih aerodromima u Srbiji unutar jednog preduzeća što će, prema rečima ministarke Mihajlović, doprineti boljem upravljanju.

Očekujem da pored Rosulje i Ponikve pod Aerodromi Srbije bude i aerodrom u Boru, da izgradimo nov borski aerodrom, rekla je ministarka Mihajlović.

Borski aerodrom do sada nije imao uslove za sletanje putničkih aviona, već je korišćen samo za sportske letove i sletanje manjih aviona.

Specifična situacija sa ovim aerodromom je u tome što lokalna samouprava od kineske kompanije Ziđin traži izmeštanje piste na novu lokaciju, smatrajući da će sadašnja pista pretrpeti oštećenja prilikom rudarenja na projektu “Čukaru Peki”.

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X