Gradonačelnik Bora: Aerodrom ćemo prebaciti na upravljanje državi

1256 0

BOR, (IST Media) – Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić, izjavio je danas da je od Ministarstva za saobraćaj i infrastrukturu Republike Srbije dobio dopis u kome se predlaže da se borski aerodrom da na upravljanje državi Srbiji.

To je jako dobro za nas i najbolji način da se aerodrom stavi u funkciju. Siguran sam da će ‘pod krilima’ Aerodromi Srbije borski aerodrom imati dobru perspektivu, rekao je Milikić na borskom aerodromu odakle je danas iz vazduha započela petodnevna akcija bacanja mamaca sa vakcinama protiv besnila divljih životinja.

On je dodao da narednih godina očekuje investicije države u ovaj aerodrom i da takođe očekuje da se na jednoj od narednih sednica Skupštine grada donese odluka po kojoj će se aerodrom dati državi na upravljanje.

Borski aerodrom je do sada služio samo za sportske letove i sletanje manjih aviona, i ovo je do sada najveća aktivnost od koje će koristi imati veći deo Srbije.

Inače, današnji mamci sa ampulom protiv besnila, na teritoriji južne, istočne i centralne Srbije biće bacani iz aviona „cesna“ i „pajper“.

borski aerodrom
Utovar mamaca u avione

Milikić je rekao da je reč o akciji koja se sprovodi na teritoriji Srbije, i da se ova metoda do sada pokazala kao najefikasnija i  bezbedna po stanovništvo.

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X