Investitor mini-hidroelektrana: Učesnici protesta će imati glavobolje i troškove

2696 0
mini hidroelektrana

Izgradnja MHE “Sumrakovac” foto: Dejan Pastronjević

 

BOR, (IST Media) Branko Vučković, direktor Energo Co 2015. iz Subotice, preduzeća koje se bavi proizvodnjom i distribucijom električne energije, rekao je da je mesto izgradnje buduće mini-hidroeletrane “Sumrakovac” 100 posto u vlasništvu te firme, te da ne vidi način kako će biti sprečeni da je izgrade.

Svaka halabuka iza sebe ima svoju pozadinu pojedinaca ili grupe “sitnih duša” pa preko dezinformacija, nestručnosti  i samosvesti može da izazove učesnicima protesta dodatne glavobolje i neplanirane troškove koje će kad-tad morati da plate. Troškovi sigurno nisu mali, kao ni sama investicija, rekao je Vučković za IST Mediu, a povodon najave meštana dva sela da će blokirati izgradnju tog postrojenja.

On je rekao da ne zna kako meštani misle da spreče izgradnju jer je u reč o privatnom posedu i investiciji koja ima sve dozvole.

Sve dozvole i potrebna dokumentacija u objedinjenoj proceduri je uređena i objavljena, zavedena u APR-u. Naša država je uređena država.  Ako neko želi da nešto ospori, tu su lokalne i republičke instance, pa neka krenu redom, poručio je Vučković.

Na pitanje IST Medie kada će početi sa izgradnjom MHE, za šta je dobijena građevinska dozvola od strane Odeljenja za urbanizam opštine Boljevac, on je rekao da će to biti “korak po korak”.

To će biti kada obezbedimo dovoljno sredstava za početak investicije, korak po korak. Prvo moramo da očistimo deponije samosvesnih gradjana i njihovih pojedinaca, danas zastupnika i bukača, rekao je ironično Vučković.
Prema njegovim rečima, za izgradnju MHE dobijena je saglasnost ministarstva Zaštite životne sredine jer, u suprotnom, ne bi dobili gređevinsku dozvolu.
Zbog najave izgradnje MHE i bojazni da će ona devastirati to područje, prošlog vikenda održan je protest meštana u selu Zlot, a  protest je najavljen i za danas (11.01) subotu u 12 sati u Sumrakovcu.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

There are 1 comments

  1. Kakva država takvi i ,,investitori,,lopovi..Vučko ni reč da kaže na temu MHE ni Zorka …niko ništa jer idu izbori a lokalni političari daju dozvole za pare jer sutra neće biti u prilici(idu izbori)

    Odgovori

Leave a comment

Your email address will not be published.

X