Politika

Zbog džipova OPOZICIJA TRAŽI OSTAVKU NAČELNIKA borske policije. IZVOR IZ POLICIJE: Bilo nam je naređeno da okrenemo glavu

BOR, (IST Media)Koalicija „Mi ili oni“, koja je učestovala na izborima za Skupštinu opštine Bor, javno je zatražila ostavku načelnika borske policije Branislava Stojadinovića, zbog toga što policija nije reagovala na prijavu o crnim džipovima koji su na dan izbora obilazili grad i sela i vršili pritisak na birače.

„Tražimo ostavku jer je dozvolio da veći broj lica sa vozilama bez registarskih oznaka, pre, i na sam dan izbora, okupira grad i sela i preuzme ingerencije policije“, navodi se u saopštenju ove kaolicije.

Koalicija koju čine Narodna stranka, Pokret slobodnih građana, DS, Vlaška narodna stranka, Zajedno za Srbiju, DSS i SDS, saopštila je da policija ništa nije učinila da se nesmetano obavi izborni proces.

„Naprotiv, policija nije reagovala ni posle pisanih obaveštenja i prijava“, saopštila je ova koalicija.

Izvor iz policije, rekao je za naš sajt da je uoči i na dan izbora u Boru i selima kružilo oko 15 džipova bez registarskih oznaka.

“Naređeno nam je da ih ne zaustavljamo i legitimišemo, između redova, da okrenemo glavu na sve što rade. Bili su bahati, bezobrazni i drski, a gorivo za svoje aktivnosti su sipali na potpis na pumpi „Knez“, rekao je taj izvor.

Pored džipova, kaže on, pojavilo se i dvadesetak belih vozila „daster“ sa registarskim oznakama Kosovske Mitrovice i Kladova. Svi su imali identično zaprljane tablice od blata kako se ne bi videla oznaka.

Lider Vlaške narodne stranke, Predrag Balašević, rekao je za IST Media da su “ljudi sa strane“ pretili jednom od članova izborne komisije, koji posle toga nije smeo da se vrati na biračko mesto.

„Znali su sve o njemu do najsitnijih detalja. Bio je zapanjen i od straha nije smeo da se vrati na biračko mesto“, rekao je Balašević.

Na izborima u Boru pobedila je koalicija Srpska napredna stranka – SPS, koja je osvojila 24 od 35 mandata.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Boru odobrena toksikološka stanica, ali nema ko da radi

Miloš Marković

Irena Živković: Restrikcije vode u Krivelju su posledica rudarenja

Ist Media

Sednica Skupštine Grada Bora: Budžet nikad veći, ali poslovanje javnih preduzeća u debelom minusu

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X