Opozicija: NIKAD VIŠE NEPRAVILNOSTI – SNS i SPS: Ko gubi ima pravo da se ljuti

1927 0
izbori-glasanje
BOR, (IST Media) –  Opštinska izborna komisija u Boru, na osnovu pregleda zapisnika sa biračkih mesta, nije ustanovila nepravilnosti koje bi dovele do ponavljanja glasanja na nekom od biračkih mesta za odbornike u SO Bor, rečeno je za IST Media.

Opozicija, međutim, kaže da su izbori u Boru protekli u nedemokratskoj atmosferi, i da je bilo mnogo nepravilnosti koje su mogle da utiču na izborni rezultat.

Nosilac liste Dosta je bilo, Branislav Mihajlović, kaže za Ist Media da je na izborima u Boru bilo nepravilnosti više nego ikada.

Ključna naprevilnost je u tome što su se džipovi bez registrarskih tablica obilazili borsku opštinu, a da, i pored prijava, policija nije reagovala. Podnete su krivične prijave protiv NN lica, ali nismo sigurni da će biti obelodanjeno ko je to zastrašivao Borane, kaže Mihajlović.

On tvrdi da su aktivisti SNS biračima u više mesnih zajednica delili pomoć u novcu i pakete sa namirnicama, da su uočene brojne nepravilnosti, pritisci i pretnje, naročito u selima.

Mi smo danas 100 kilometara daleko od demokratije, i nema veze sa onim zašta se borimo, kaže Mihajlović, nosilac liste koja u lokalnu skupštinu ulazi sa tri mandata.

U manjinskoj stranci Vlaška stnaka “Most”, koja će imati jednog predstavnika u SO Bor (Milivoje Miki Janošević) su zadovoljni izbornim rezultatom i kažu da je to “istorijski uspeh”.

On ističe da uslovi u izbornom danu nisu bili idealni, ali krivicu baca na snežni kijamet i neočišćene puteve. Ipak kaže da su bili manji problemi koji su prisutni na ranijim izborima, ali da za sada nema naznaka da je na nekom biračkom mestu bilo ozbiljnijih prigovora, pa ne očekuje da će igde biti ponavljeno glasanje.

Svetlana Anđelković (DS),  prva na listi Mi ili oni, koju čine  Narodna stranka (NS), Pokret slobodnih građana (PSG), Demokratska stranka (DS) i Vlaška narodna stranka (VNS), Zajedno za Srbiju (ZZS), Demokratska stranka Srbije (DSS) i Socijaldemokratska stranka (SDS), ponavlja da su članovi stalnog i proširenog sastava Izborne komisije zapazili identične nepravilnosti koje mogu uticati na konačni ishod glasanja. Mi ili oni su na konferenciji za novinare izjavili da će zbog crnih džipova bez registarskih oznaka na ulicama Bora zatražiti ostavku načelnika policijske uprave.

Zvali smo redovno policiju i prijavljivali džipove bez tablica, ali nam je rečeno da ne zovemo, osim ako se nekome lično preti. Sve nepravilnosti smo dostavili kroz zapisnike Opštinskoj izbornoj komisiji, kaže Svetlana Anđelković.

Naprednjaci isocijalisti, pobednici prošlonedeljnih izbora sa osvojenih 24 od 35 odborničkih mesta, međutim, kažu da su izbori u Boru protekli u fer i demokratskoj atmosferi i da ko gubi ima pravo da se ljuti.

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X