RTB: U februaru izvezena roba vredna 22,5 miliona dolara. Nastavlja se uzlazni trend

298 0

 

BOR, (IST Media, Foto: Ljubiša Aleksić) Rudarsko-topioničarski basen Bor je u februaru ove godine inostranom tržištu isporučio robu vrednu 22,5 miliona dolara što je, u odnosu na isti mesec prošle godine, više nego duplo, saopšteno je iz tog preduzeća.

“Devizni priliv znatno je poboljšan zbog veće proizvodnje u RTB-u Bor, porasta cene bakra, ali i konstanto velike tražnje za bakrom iz zemalja u okruženju”, navodi se u saopštenju.

Prema podacima RTB-a, prihod od prodaje bakra prošlog meseca iznosio je 21,85 miliona dolara, a prodajom srebra, platine, selena, sumporne kiseline i plavog kamena kompanija je zaradila dodatnih 711 hiljada dolara.

“RTB ove godine nastavlja uzlazni izvozni trend jer je februarski izvoz 44 procenta veći od januarskog koji je vredeo 15,6 miliona dolara”, napominju u borskom kombinatu bakra.

Bakar i prateći metali su u februaru prodati u Velikoj Britaniji, Hrvatskoj, Poljskoj, Nemačkoj, Italiji, Bugarskoj, Rumuniji i Turskoj.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Greben lomi led

Piše - 6. February 2012. 0
KLADOVO, 6. februara 2012. (Ist Media) – Ledolomac „Greben“, danas je isplovio sa pristaništa u Tekiji kako bi prokrčio put…

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X