Društvo

ZAKUPCI LOKALA u vlasništvu grada oslobođeni zakupa za jedan period, ali ne i komunalija

BOR, (IST Media) Članovi Gradskog Veća u Boru doneli su danas odluku o oslobađanju plaćanja zakupnine poslovnih porostora koji su u svojini grada, počev od zakupnine za april 2020. godine, zaključno sa mesecem u kome se ukida vanredno stanje proglašeno na teritoriji Republike Srbije.

Zakupci koji su oslobođeni plaćanja zakupnine ipak će morati da izmire sve obaveze po osnovu naknade za održavanje zajedničkih delova zgrade kao i drugi komunalni troškovi – voda, iznošenje smeća, grejanje i sl.

Kako se navodi u obrazloženju gradske vlade, ova odluka je doneta da bi se na neki način ublažile posledice koje su nastale vanrednim stanjem a na koje je ukazalo i Udruženje preduzetnika Bora kao i mnogi vlasnici u pojedinačnim zahtevima za oslobađanje plaćanja zakupnine.

Po naredbama Gradskog štaba za vanredne situacije, zakupcima poslovnih prostora u svojini grada, u toku vanrednog stanja bilo je zabranjeno ili otežano obavljanje delatnosti.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

IT karijera u Srbiji – gde početi i kako uspešno napredovati

Ist Media

In memoriam: Nebojša Dimitrijević (1959-2024)

Ist Media

U toku radovi na zameni toplotnih podstanica

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X