DruštvoŽagubica

Žagubica teško pogođena NOĆAŠNJOM POPLAVOM. Bujica automobile odnela u reku

krepoljin poplave 5

ŽAGUBICA, (IST Media, foto: screenshot RTV Homolje) Zbog obilnih padavina koje su noćas zahvatile opštinu Žagubica, bujične vode izlile su se iz korita lokalne reke i nanele veliku štetu domaćinstvima u selu Krepoljin i naseljima Breznica i Selište, ali srećom, žrtava nije bilo.

Kako je javlja lokalna televizija ” RTV Homolje”, pozivajući se na zamenika predsednika opštine Predraga Ivkovića, poplavljeno je oko 30 domaćinstava, oštećeno je nekoliko mostova i vodovodne cevi, uništeno je lokalno fudbalsko igralište kao i plastenici u domaćinstvima, a bujica je nekoliko automobila “odnela” u Krepoljinsku reku.

Sve je počelo oko 23 sata. Trajalo je dvadesetak minuta, a nama je ostalo samo da posmatramo kako voda odnosi sve pred sobom, rekao je za TV Homolje jedan od ugroženih meštana.

Njegov komšija kaže da je uspeo da skloni poljoprivredne mašine na bezbedno, ali je voda odnela seno za stoku.

Predsednik opštine Žagubica Safet Pavlović tokom noći  jeorganizovao hitnu intervenciju jedinice MUP-a (sektor za vanredne situacije), vatrogasnu brigadu i komunalna preduzeća, koja su od noćas na terenu i pomažu lokalnom stanovništvu.

Na terenu se nalaze komisije opštinske uprave i radnici JP za upravljanje projektima, koji obavljaju popis štete.

Žagubicu su velike poplave pogodile i 2. avgusta 2018. godine a šteta je tada procenjena na gotovo celokupni budžet te opštine (450 miliona dinara).

U poplavama je tada štetu prijavilo 150 domaćinstava, a preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima RS, oštećenima je do sada isplaćeno 20,8 miliona dinara.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Pitali smo: Predstoje li Boru restrikcije vode?

Ist Media

Bolji uslovi za penzionere u Slatini – opremljena sala Doma za najstarije

Miloš Marković

Serviser upozorava KADA KLIMA UREĐAJ MOŽE DA SE ZAPALI

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X