Od borbe za opstanak do prvaka zone Istok 2020. – FK Kablovi

523 0

ZAJEČAR, (IST Media, Milan Ašković) Kablovi iz Zaječara su jesenjem naslovu pridodali titulu u skraćenom izdanju Zone ’’Istok’’.

Uspeli su igrači iz zaječarskog naselja Kotlujevac da se plasiraju ispred nekadašnjih drugoligaša i srpskoligaša kao što su Tomok1919, Hajduk Veljko, Bor1919…

Kako su započeli borbu za bodovo tako su i okončali do prekida, sa tri vezane pobede u nastavku prvenstva. Jedan su od retkih zonaša koji su prvenstvo okončali bez poraza, zabeležili su 15 pobeda i tri ’’remija’’.

Do pre nepune četiri godine, klub koji slavi 40 godina postojanja, bio je na rubu opstanka.

Zahvaljujući angažovanju nove uprave na čelu sa predsednikom Zoranom Trifunovim i pomoći matične fabrike, uspeli su da se konsoliduju i 2017. godine vrate u Zonu ’’Istok’’, da bi naredne godine osvojili Kup.

Letos smo skovali ambiciozan plan, da pokušamo da se domognemo titule i plasiramo u Srpsku ligu. Angažovali smo sedam proverenih srpskoligaških igrača i rezultati su evidentni. Šteta je što nismo bili u mogućnosti da završimo prvenstvo do kraja i ubeđen sam da bi prednost bila veća od šest bodova kojiliko je iznosila u trenutku prekida. Optimzam baziram na činjenici da bi najveće konkurente ugostili u Kotlovcu – nadahnuto kaže ambiciozni predsednik Trifunov, i ističe da su po rezultatima najuspešniji klub u zonskim ligama.

Najveći broj igrača stigao je iz Bora i Boljevaca, i trener Igor Slović je znalački ukomponovao jedan heterogeni sastav sa prepoznatljivom i efikasnom igrom. Golman Trailović i štoper Trifunov su komandovali granitnom odbranom, Ramadani, Jovanović i Konić su bili zaduženi za sjajnu realizaciju.

Osvajanjem titule u godini jubileja ostvarili smo veliki uspeh. Želja nam je da ne igramo jedno leto, već da se zadržimo u trećem rangu i postanemo stabilan srpskoligaš. Mnogo nam je značio dolazak najboljeg strelca zone Kostića iz Brodoremonta. Moramo se pojačati za jednog ili dva vezna igrača i po jednim napadačem i štoperom. Sređujemo postojeću infrasrukturu, ogradili smo teren iza gola, koji koriste za treninge mlađe kategorije, kaže Trifunov.

Kaže da klub ima tribine kapaciteta od 1200 sedišta, a namerava se otvaranje restorana koji bi bio dodatni izvor prihoda kluba.

Dugujemo veliku zahvalnost direktorima fabrike Kablova, Slobodanu Trandafiloviću i Dejanu Mladenoviću, za nesebičnu pomoć da klub stane na ’’zdrave noge’’ i dosegne sadašnje pozicije.

Ipak je razočaran, jer kaže da grad Zaječar nema razumevanja za rad kluba i nisu im namenjena sredstva iz budžeta.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X