Društvo

Za učenje kineskog jezika prijavilo se 16 srednjoškolaca, za rumunski nijedan

Grad Bor

BOR, (IST Media) Za učenje kineskog jezika i kulture kroz fakultativnu nastavu u borskog Gimnaziji prijavilo se 16 učenika, a predavač će biti profesorka kineskog koja u kompaniji Serbia Zijin Copper inače radi kao prevodilac.

Reč je o početnom kursu za učenike koji su talenti za strane jezike, ali učenje kineskog neće biti jedina oblast, već će fakultativa obuhvatiti i proučavanje njihove religije i civilizacije. Neki od budućih polaznika su čak izrazili spremnost da kasnije studiraju kineski, a nije isključeno da budu i stipendisti od strane kineske kompanije, rekla je za IST Media direktorka škole Miljana Golubović.

Ona naglašava da su roditelji šesnaestoro učenika dali saglasnost da pohađaju ovaj fakultativni predmet, s obzirom da je Ministarstvo prosvete nauke i tehnološkog razvoja donelo plan nastave i učenja kineskog jezika i civilizacije za škole u kojima je to već treći izabrani strani jezik.

Ova ponuda Ziđina nam je dobrodošla, jer škola nema novca da plati predavače, pa se Ziđin ponudio da to uradi besplatno, rekla je ona.

Posebno je interesantno da je Gimnazija prošle godine nameravala da kao fakultativni jezik uvede rumunski, ali da niko od učenika nije bio zainteresovan.

Predavač rumunskog je nameravao da fakultativu obavlja besplatno, ali nije bilo zainteresovanih, rekla je direktorka škole.

Iznela je plan Gimnazije za uvođenje fakultativne nastave nemačkog jezika, pod uslovom sapremnosti nemačke ambasade da finansira predavača.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Pitali smo: Predstoje li Boru restrikcije vode?

Ist Media

Bolji uslovi za penzionere u Slatini – opremljena sala Doma za najstarije

Miloš Marković

Serviser upozorava KADA KLIMA UREĐAJ MOŽE DA SE ZAPALI

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X