Borski gimnazijalci pozvani da fakultativno UČE KINESKI JEZIK I KULTURU

137 0

BOR, (IST Media) – Učenicima Gimnazije „Bora Stanković“ u Boru predloženo je da fakultativno u toj školi proučavaju kineski jezik i kulturu, a o tom predlogu treba da se izjasne i njihovi roditelji.

U dopisu koji je dostavljen učenicima i roditeljima ove obrazovne ustanove, a u koji je IST Media imala uvid, navodi se da je Ministarstvo prosvete nauke i tehnološkog razvoja donelo plan nastave i učenja kineskog jezika i civilizacije za škole u kojima je to već treći izabrani strani jezik.

Kako ne navodi u predlogu koji je potpisla direktorka škole Miljana Golubović, podvlači se da će predavači biti iz kompanije Serbia Zijin Copper (većinski vlasnik nekadašnjeg RTB Bor).

Škola se obevezala da zainteresovanima za ovaj vid fakultativne nastave obezbedi prostor i nastavna sredstva, uz nadu da će zainteresovani učenici moći dva puta mesečno da nauče nešto više o jeziku i kulturi kineskog naroda.

Jednom od učenika Gimnazije sa kojim smo razgovarali, objašnjeno je da brojni Kinezi koji su poslednje dve godine naselili Bor, nemaju želju da uče srpski jezik, pa da im se iz tog razloga treba prilagoditi, ali i da će im to koristiti prilikom eventualnog zaposlenja u jednom od najvećih rudnika bakra i zlata u Evropi.

 

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X