BorDruštvo

U OŠ “Dušan Radović” završena školska godina na najhumaniji način – Akcijom “Za dečije srce bez mane”

Dusan Radovic humanitarna priredba IMG-36bdffcc1f0b6e4b8b85cb583bb9940c-V

Foto: M. Marković

Da kraj školske godine nije samo trka za zaključivanje ocena i pravdanja izostanaka, dokazuje humanitarna priredba – “Za dečije srce bez mane”, održana prošle nedelje u holu škole “ Dušan Radović”.

Deca su “svoje srce” ostavila na pozornici, sa ciljem da se izleče srca sve dece sa urođenim srčanim manama.

Učenici ove škole dugi niz godina postižu značajne nagrade iz svih predmeta, od “najteže” matematike, fizike i biologije, preko literarnih i likovnih konkursa, poznavanja saobraćaja do sporta.

Deo humanitarne priredbe bili su i “Čitalići” – obrazovno-vaspitni projekat u koji je uključeno preko devedeset škola sa srpskog govornog područja.

Recitacije, gluma, pesma, brejkdens i druga umeća školaraca dobile su dimenziju više – dimenziju humanosti, i na taj način položili s odličnim ispit ljudskosti.

Direktorka škole Sanja Bugarin: Učimo decu da imaju osećaj za druge

U školi, pre svega, negujemo empatiju, solidarnost, i učimo decu od najranijih dana da shvate koliko je potrebno biti otvoren, imati osećaja za druge, naročito kada su u problemu. Na taj način deca razvijaju empatiju prema drugima, postaju društveniji i odrastaju u dobre ljude, izjavila je Sanja Bugarin, direktorka škole.

Humanitarna akcija je sprovedena na inicijativu zaposlenih učitelja i nastavnika uz podršku direktorke Sanje Bugarin, a idejni tvorci su Natalija Đurić (bibliotekarka i koordinatorka “Čitaliaća”), i nastavnici razredne nastave: Jelena Stevanović, Ivana Bogdanović i Saša Milić.

Dusan Radovic humanitarna priredba IMG-eee718cd45457a173f02b9456624be4c-V

Sva prikupljen novac biće uplaćena na račun udruženja “Bebino srculence”.

Jelena Stevanović, nastavnik razredne nastave u produženom boravku, kaže da je motiv za organizovanje humanitarne akcije i njen unuk koji ima urođene srčane smetnje, ali i svest o velikom broju dece sa srčanim smetnjama, i finansijskim poteškoćama sa kojima se njihovi roditelji susreću.

“Poštovana deco” – ovim rečima bi sigurno svoje veliko oduševljenje počeo da iskazuje veliki pesnik Dušan Radović deci škole koja po njemu nosi naziv, jer ova deca, kao i zaposleni škole, zaista zaslužuju svako poštovanje.

 

 

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

U toku su radovi na uređenju Bora. Na red došao parking u ulici Jovana Dučića

Miloš Marković

Učenici generacije u Boru. Ponos grada na bilbordima

Miloš Marković

Istraživali smo da li će staro BORSKO JALOVIŠTE U CENTRU GRADA biti NOVI RUDNIK

Saša Trifunović

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X