Društvo

[VIDEO] Borski srednjoškolci i zaposleni u Srbija Ziđin Koper čistili priobalje Borskog jezera

jezero ciscenje 1 06

Foto: M. Marković

U okviru Meseca bezbedne proizvodnje i zaštite životne sredine u organizaciji “Srbija Ziđin Koper” (SZK), danas je sprovedena akcija čišćenja priobalja Borskog jezera pod nazivom “Mi volimo Borsko jezero”.

Akciju su volonterski podržali učenici Gimnazije i Ekonomsko-trgovinske škole u Boru, podeljeni u tri radne grupe.

Sa zaposlenima iz ESG sektora kompanije SZK i Sektorom zaštite životne sredine, srednjoškolci su čistili obalu jezera, staze i druge dostupne površine zajedno.

Foto: M. Stojčev

Foto: M. Stojčev

Milica Tomović, učenica Ekonomsko-trgovinske škole rekla nam je da joj je drago što učestvuje u volonterskom radu i akciji očuvanja prirode jer, kako je istakla, ljudi ne vode mnogo računa o tome gde bacaju smeće.

Foto: M. Stojčev

Morali bismo svi zajedno da se bolje ophodimo prema prirodi i da je zaštitimo koliko možemo. Zato je veoma važno ovo što radimo. Poručila bih svima da smeće ne bacaju gde stignu, jer u okolini ima dosta kanti za otpatke. Sreća će biti veća kad ne bude smeća, poručila je Milica.

Pan Bo, pomoćnik šefa kancelarije za ESG sektor “Srbija Ziđin Koper” kaže da ta kompanija svake godine organizuje akcije čišćenja okoline, napominjući da uskoro počinje i turistička sezona i očekuje se veliki broj posetilaca na Borskom jezeru, pa je ova akcija dobrodošla pred sam početak sezone kako bi posetiocima jezera boravak bio prijatan.

Pan Bo

Treba da budemo savesni u očuvanju životne sredine, izjavio je Pan Bo, šaljući jasnu poruku – Mi ćemo da čistimo, a vi nemojte da bacate otpatke u prirodu.

Sonja Stamenković, direktorka Ekonomsko-trgovinske škole, ističe da je, pored redovnog obrazovnog programa, potrebno gajiti i vannastavne aktivnosti ovakvog tipa i na taj način kod dece probuditi svest o ekologiji i očuvanju okoline i Planete.

U okviru Meseca bezbedne proizvodnje i zaštite životne sredine, nedavno je otovorena i izložba fotografija “Zeleni horizonti” koja takođe predstavlja najznačajnije ekološke projekte u cilju očuvanja životne sredine.

Izložba fotografija se nalazi na platou ispred Doma kulture i biće otvorena za posetioce do 6. avgusta.

 

 

 

 

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

U toku su radovi na uređenju Bora. Na red došao parking u ulici Jovana Dučića

Miloš Marković

Učenici generacije u Boru. Ponos grada na bilbordima

Miloš Marković

Pitali smo: Predstoje li Boru restrikcije vode?

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X