Korona

U Boru trenutno 157 inficiranih. Zbog velikog broja zaraženih u Srbiji danas sednica Kriznog štaba

BOR, (IST Media) – Prema podacima Zavoda za javno zdravlje „Timok“ iz Zaječara, u Boru je u prethodnih 24 časa zabeleženo još 26 novih slučajeva korona virusa.

Zbog velikog broja zaraženih u Srbiji za danas je najavljena sednica Kriznog štaba na kojoj bi mogle biti uvedene nove restriktivne mere radi sprečavanja širenja infekcije.

Prema poslednjem preseku, od posledica koronavirusa u Srbiji je preminulo 11 osoba, dok je potvrđeno još 2.181 slučajeva.

Vlada Srbije je u međuvremenu  usvojila Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti jer je, kako je obrazloženo, neophodno obezbediti striktno poštovanje mera kako bi se zaštitili zdravlje i životi građana, sačuvao zdravstveni sistem, kao i privreda zemlje.

Prema pisanju RTS-a, od 7. do 30. novembra zabranjuje se rad bazena, spa-centara i sauna, i sve manifestacije, osim kulturno-umetničkih sa 100 posetilaca. Zabranjuju se i sportske manifestacije, osim redovnih takmičenja i to bez publike.

U osnovnim školama ozbiljno razmišljamo o tome da bi bilo korisno da se produži raspust. Sistem je napravljen tako da ne mora da se skraćuje nastava, ali kad već dajete raspust, smisleno je da se on produži, objasnio je dr Predrag Kon.

Prema zvaničnim podacima, u Boru je trenutno 157 inficiranih.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

U Boru nagli porast broja novozaraženih. Omikron virus je zarazniji i lakše se prenosi

Saša Trifunović

Na teritoriji grada 58 zaraženih korona virusom, jedna osoba preminula

Ist Media

Broj aktivnih slučajeva korona virusa u Boru danas je 49

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X