Korona

SZO upozorava DA SE NE ŽURI SA UBLAŽAVANJEM MERA jer pandemija može da se vrati

Svetska zdravstvena organizacija saopštila je danas da ne treba žuriti sa ublažavanjem mera karantina, u trenutku kada vlade počnu da sprovode planove za pokretanje ekonomije, jer bi to moglo da dovede do novog povećanja epidemije korona virusa.

Ovo nije vreme za opuštanje. Umesto toga, moramo da se pripremimo za novi način života u doglednoj budućnosti, rekao je regionalni direktor SZO za zapadni Pacifik Takeši Kasai.

On je rekao da vlade moraju da budu oprezne i budne kako bi zaustavile širenje virusa, a ukidanje karantina i druge mere društvenog distanciranja moraju da se sprovode postepeno kako bi se uspostavio balans izmedju očuvanja zdravlja ljudi i omogućavanja ekonomiji da funkcioniše.

U ovom teškom vremenu, moramo da prilagodimo naše živote i naš zdravstveni sistem epidemiji, bar dok se ne nadje vakcina ili efikasan lek. Ovaj proces moraće da postane normalan za nas”, kazao je Kasai.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

U Boru nagli porast broja novozaraženih. Omikron virus je zarazniji i lakše se prenosi

Saša Trifunović

Na teritoriji grada 58 zaraženih korona virusom, jedna osoba preminula

Ist Media

Broj aktivnih slučajeva korona virusa u Boru danas je 49

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X