Društvo

Srpski radnici angažovani u kineskoj firmi POVREĐENI u niskopu ČUKARU PEKI

Čukaru Peki

BOR, (IST Media) Dvojica radnika podizvođačke kineske firme “JCHX”, koja obavlja poslove na projektu otvaranja rudnika “Čukaru Peki” kod Bora, povređena su jutros pred kraj treće smene, saznaje IST Media.

Kako smo saznali, povređeni su srpki državljani. Jedan miner, koji je zadobio prelom noge, i pomoćnika rudara iz Bora kome je povređena kičma.

Nesreća se dogodila uoči miniranja niskopa budućeg rudnika, tako što je iz određenih cevi pod pritiskom istisnuto kamenje koje je povredilo radnike, rekao je naš izvor.

Na lice mesta došla je ekipa hitne pomoći, a povređene radnike iznele su kolege. Došla je i rudarska inspekcija koja treba da utvrdi uzroke nesreće.

Kao i mnogo puta do sada, o težini povrede rudara nismo mogli da dobijemo informaciju u trijaži borske bolnice, jer niko nema ovlašćenja za to osim direktora, koji je bio nedostupan.

Saznajemo da Boranin koji je povređen nije smeo u to vreme da bude u rudniku, pa istraga treba da utvrdi ko mu je naložio da se spusti na mesto koje treba da bude minirano.

Saznajemo da su sve aktivnosti obustavljene nakon ovog događaja koji se dogodio manje od 24 sata nakon što je ministar rudarstva Aleksandar Antić rekao da je u kompaniji Ziđin znatno umanjen broj povreda na radu u odnosu na nekadašnji RTB Bor.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Batut: Zbog posledica pušenja u Srbiji godišnje umre oko 19.000 ljudi

Miloš Marković

IT karijera u Srbiji – gde početi i kako uspešno napredovati

Ist Media

In memoriam: Nebojša Dimitrijević (1959-2024)

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X