Društvo

Srbija Ziđin Majning obeležila Svetski dan zaštite životne sredine akcijom uređenja rudnika Čukaru Peki

08 Dan planete zemlje 2023 Zijin Mining

 

Povodom Svetskog dana zaštite životne sredine, zaposleni u kompaniji Srbija Ziđin Majning (SZM), koja teži “nultom zagađenju”, organizovali su na tri lokacije  rudnika bakra Čukaru Peki volontersku akciju čišćenja i uređenja.

Nedavno je oko ovog rudnika, koji je označen kao prvi zeleni rudnik u Srbiji, izgrađeno nekoliko novih parkova i vrtova koji okružuju transportnu traku, dispečerski centar i novu administrativnu zgradu.

U skladu sa društveno odgovornom ulogom koju kompanija neguje, današnjom akcijom zaposleni su želeli da doprinesu, kako ulepšavanju ambijenta u kojem rade, tako i zaštiti čitavog ekosistema u rudniku, kažu u SZM.

Kako ističu u Sektoru za zaštitu, bezbednost i životnu sredinu, u cilju oplemenjivanja i očuvanja ekosistema, aktivnosti na uređenju rudnika, kao i pošumljavanje i ozelenjavanje biće nastavljeni i u budućnosti.

Kao kompanija koja teži nultom zagađenju, Srbija Ziđin Majning je od početka rada usmerena na zaštitu životne sredine u koju je uložila više od 80 miliona dolara. Kompanija ima cirkularni sistem tehničke vode, sprovodi monitoring vode i vazduha, ima sistem separacije i reciklaže otpada, a uradila je i jednogodišnju studiju o zaštiti biodiverziteta. Samo u ovoj godini u rudniku Čukaru Peki posađeno je 20.000 sadnica visokog i niskog rastinja, žbunastih biljaka i cveća, rekli su medijima u SZM.

Kako su nam rekli, u planu SZM je da se do kraja godine zasadi još 6000 sadnica drveća, a prostor rudnika je od početka rada oplemenjen sa više od 80 hektara trave.

Ponosni smo što se i danas veliki broj zaposlenih u kompaniji odazvao akciji uređenja rudničkog kruga i zaštite biljaka koje su značajne za podsticanje biodiverziteta jer naš rudnik veliku pažnju poklanja, kako socijalnim, tako i ekološkim pitanjima, kao važnom segmentu društvene odgovornosti, čime dodatno skrećemo pažnju javnosti na značaj i potrebu očuvanja zdrave životne sredine, kaže Džan Čen iz sektora za zdravlje, bezbednost i životnu sredinu Srbija Ziđin Majninga.

Džan Čen: Važno je skrenuti pažnju javnosti na značaj i potrebu očuvanja zdrave životne sredine

U Srbija Ziđin Majning naglašavaju da im je cilj čisto i zdravo okruženje u kom će uživati i zaposleni, ali i posetioci.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Pitali smo: Predstoje li Boru restrikcije vode?

Ist Media

Bolji uslovi za penzionere u Slatini – opremljena sala Doma za najstarije

Miloš Marković

Serviser upozorava KADA KLIMA UREĐAJ MOŽE DA SE ZAPALI

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X