[VIDEO] Zdravstvo na respiratoru – NEGOTIN

313 0
zdravstvo na respiratoru Negotin

 

Prošlo je četiri godine od kada je nekadašnji ministar zdravlja Zlatibor Lončar obećao da će bolnica u Negotinu dobiti pet lekara i deset medicinskih tehničara, ali i da će objekat bolnice biti renoviran, zašta je opredeljeno dva miliona evra.

To se do danas nije dogodilo.

Negotinci se ne slažu u potpunosti da je broj lekara i medicinskih radnika danas dovoljan, osim što ističu njihovu ljubaznost i želju i spremonst da pomognu pacijentima.

U vreme korona virusa ova zdravstvena ustanova je dobila moderniju opremu: rentgen, laboratorijske aparate i uređaje za službu hitne medicinske pomoći. Uspostavljen je i centralni dovod kiseonika koji su zdravstveni radnici dugo tražili od države, a novi skener još nije u funckiji jer se, kao i u većini gradova u Srbiji, čeka upotrebna dozvola Direkcije za nuklearnu medicinu.

Više o stanju zdravstva u ovom gradu pogledajte u video prilogu Ist media.

 

Projekat “Zdravstvo na respiratoru” realizuje se u okviru Programa malih medijskih grantova koji finansira Ambasada SAD a administrira Media i Reform Centar Niš.  Stavovi, mišljenja i zaključci izneseni u projektu nužno ne izražavaju stavove MRCN i Ambasade SAD već isključivo autora.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X