DruštvoVideoZdravstvo na respiratoru

[VIDEO] Zdravstvo na respiratoru – NEGOTIN

zdravstvo na respiratoru Negotin

 

Prošlo je četiri godine od kada je nekadašnji ministar zdravlja Zlatibor Lončar obećao da će bolnica u Negotinu dobiti pet lekara i deset medicinskih tehničara, ali i da će objekat bolnice biti renoviran, zašta je opredeljeno dva miliona evra.

To se do danas nije dogodilo.

Negotinci se ne slažu u potpunosti da je broj lekara i medicinskih radnika danas dovoljan, osim što ističu njihovu ljubaznost i želju i spremonst da pomognu pacijentima.

U vreme korona virusa ova zdravstvena ustanova je dobila moderniju opremu: rentgen, laboratorijske aparate i uređaje za službu hitne medicinske pomoći. Uspostavljen je i centralni dovod kiseonika koji su zdravstveni radnici dugo tražili od države, a novi skener još nije u funckiji jer se, kao i u većini gradova u Srbiji, čeka upotrebna dozvola Direkcije za nuklearnu medicinu.

Više o stanju zdravstva u ovom gradu pogledajte u video prilogu Ist media.

 

Projekat “Zdravstvo na respiratoru” realizuje se u okviru Programa malih medijskih grantova koji finansira Ambasada SAD a administrira Media i Reform Centar Niš.  Stavovi, mišljenja i zaključci izneseni u projektu nužno ne izražavaju stavove MRCN i Ambasade SAD već isključivo autora.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

MUP pozvao građane da predlože gde pojačati kontrolu merenja brzine u saobraćaju

Ist Media

Počela izgradnja novog dečjeg vrtića – Od iduće godine bez liste čekanja za upis dece

Ist Media

KONAČNO: Bolnica u Majdanpeku dobila uređaj za sterilisanje hirurških instrumenata i opreme

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X