Ekonomija

Sertić: RTB Bor nastavlja da radi posle 30. maja

rtb featBEOGRAD (Ist media, Beta) Ministar privrede Željko Sertić izjavio je danas da kompanija Rudarsko-topioničarski basen (RTB) Bor neće otići u stečaj 30. maja i da će nastaviti da radi uz odredjene izmene.

 

“RTB Bor 30. maja neće otići u stečaj, nastaviće da radi, mi ćemo izvršiti odredjene postupke u tehnološkim procesima i u procesima smanjivanja troškova prilikom nabavke materijala”, rekao je on za Radioteleviziju Srbije.

 

Sertić je dodao da će sve izmene u radu te kompanije biti u “realnim ekonomskim okvirima” i ocenio da je važno to što će RTB Bor nastaviti da radi.

 

“Ono što možemo da garantujemo jeste nastavak rada RTB Bora, što je za nas izuzetno važno ne samo sa socijalnog već i sa ekonomskog aspekta”, rekao je resorni ministar.

 

RTB Bor je jedno od preduzeća u restrukturiranju čija zaštita od poverilaca ističe 31. maja ove godine. Ukupne obaveze tog preduzeća su premašile milijardu evra.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

[VIDEO nove Elektrolize] Ministar privrede: Ziđin trostruko premašio obaveze investiranja u nekadašnji RTB

Ist Media

Otvoren novi MAXI SUPERMARKET u Boru

Ist Media

Ziđin se pohvalio: Na rafinaciji ugrađena visokotehnološka oprema, nema zagađenja i teškog fizičkog rada

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X