Ekonomija

Rudnik Čukaru Peki kod Bora otvara se na leto

zidjin sastanak
Generalni direktor “Zidjin majning” Fu Feilong, izjavio je danas da se rudnik “Čukaru Peki” kod Bora, otvara na leto, objavilo je Mistarstvo rudarstva i energetike Srbije.

Projektovana su ulaganja od 474 miliona dolara za razvoj i izgradnju gornje zone rudnika “Čukaru Peki”, rečeno je na sastanku Fu Feilonga u Vladi Srbije sa ministarkom rudarstva i energetike Srbije Zoranom Mihajlović i generalnim direktorom kineske kompanije “Zidjin koper” Djan Simingom, većinskim vlasnikom RTB-a Bor.

Na sastanku je rečeno i da se početkom rada rudnika bakra i zlata “Čukaru Peki” obezbedjuju uslovi za eksploataciju ovih ruda sa godišnjim kapacitetom od 3,3 miliona tona i povećanje proizvodnje koncentrata bakra, što je značajno zbog rasta BDP-a i otvaranja novih radnih mesta.

Ministarstvo i resorna javna preduzeća iz energetskog i rudarskog sektora su tu da vam pomognu u realizaciji investicije koja je od izuzetnog značaja za državu. Tu smo da podržimo planirane projekte, kao i ulaganja u zelene tehnologije i aktivnosti usmerene na zaštitu životne sredine, kazala je ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, saopštilo je ministarstvo.
Na sastanku je, izmedju ostalog, bilo reči i o napajanju električnom energijom, rekonstrukciji trafo-stanica u Majdanpeku, flotacijama Veliki Кrivelj i Bor 5, izmenama Zakona o rudarstvu, te nastavku rudarskih aktivnosti u rudniku Veliki Кrivelj.

Sagovornici su se dogovorili i da se organizuje poseban sastanak sa gradonačelnikom Bora i lokalnom zajednicom na temu preseljenja meštana sela Veliki Кrivelj.

Sastanku su prisustvovali i direktorka “Elektromreže Srbije”, direktor Instituta Bor, kao i predstavnici ambasade Кine u Srbiji.

Beta

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

[VIDEO] Ziđin Majningu nagrada Privredne komore Srbije za poslovni uspeh

Ist Media

Ziđin: Nakon testiranja metalurških agregata u toku kontrola rada

Ist Media

[VIDEO nove Elektrolize] Ministar privrede: Ziđin trostruko premašio obaveze investiranja u nekadašnji RTB

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X