KulturaNaslovi.netTema danaНекатегоризовано

Promocija niškog jazz festivala u Sofiji – Nišville najatraktivniji  brend grada

Desetak dana uoči početka Nisville jazz festivala, ova manifestacija je prvi put promovisana u Ambasadi Republike Srbije u Sofiji uz prisustvo velikog broja medijskih ekipa iz Bugarske, Rusije i Srbije.

 

Tom prilikom novinarima su se obratili direktor festivala Ivan Blagojević i poznati bugarski muzičari Amalia Nenova, Vasil Petrov i Vasko „The Patch“.

 

Volonterke Nisvilla na promo pultu Nisvilla i TON-a

 

Direktor festivala Ivan Blagojević prethodno je gostovao je u najgledanijoj emisiji bugarske nacionalne televizije “Dan počinje sa kulturom”. U petnaestominutnom intervjuu za prestižni tv šou, široki auditorijum upoznat je sa jedinstvenim događajem kakav je Nisville. Ivan Blagojević pozvao je zainteresovanu javnost da ne propuste jedan od 10 najboljih evropskih festivala jazz muzike.

 

Amalia Nenova je najpoznatija jazz pevačica u Bugarskoj i na Nišvilu će sa bendom „Dirty purchase“ nastupati u petak 12. avgusta u glavnom programu.

 

„Mnogo mi je drago što dolazim na Nišvil i jedva čekam da se predstavimo niškoj publici. Ovakva saradnja Niša i Sofije je veoma važna svim ljudima koji se bave muzikom koja nije toliko komercijalna  i stvarno sam mnogo srećna zbog ovog nastupa“, rekla je Nenova.

 

Vasko „The Patch“ je veoma poznati bluzer u Sofiji a njegov bend „Poduene blues band“ je najstariji profesionalni  bluz sastav u Bugarskoj i nastupaju u četvrtak 11. avgusta u glavnom programu, ali i u petak 12. avgusta u niškom Kazneno popravnom zavodu.

 

„Moj prvi nastup je bio pre 28 godina u jednom zatvoru u Kelnu, naravno nisam ja bio zatvorenik, samo sam sa još nekim muzičarima svirao ljudima koji su bili na izdržavanju kazne. Tada je i krenula moja profesionalna karijera i evo već dugo muzika i usne harmonike su sastavni deo mog života. Radujem se neizmerno što dolazim u Niš i što sviramo baš na otvaranju“, rekao je ovaj muzičar.

 

Vasil Petrov najaktivniji bugarski jazz muzičar,  poznatiji kao balkanski Frenk Sinatra svirao je sa Blagoevgradskim Big bendom  na Nišvilu 2015. godine i ovoga puta govorio je o svom iskustvu.

 

„Nišvil je jedinstveni događaj i veoma mi je drago što sarađujem sa Ivanom Blagojevićem. Ovakvi koncerti bugarskih umetnika su najbolji način povezivanja naša dva naroda na najlepši mogući način-muzikom.“

 

Benny Brickman Band i Amalija Nenova

Benny Brickman Band i Amalija Nenova

 

Nakon zvaničnog prijema u Ambasadi Srbije u Sofiji  promocija Nisville jazz festivala  i Turističke organizacije  Niša održana je  u centralnom delu glavnog grada Bugarske, na otvorenom, u parku ispred Narodnog teatra „Ivan Vazov“. Nesvakidašnja  bina, odlična svirka Amalie Nenove  sa “Benny Brickmann” bendom, “Jazzy jazz”, DJ Loptica i trubači Gorana Cekića bili su prava atrakcija u pešačkoj zoni. Uz aplauze i ovacije građana koncert je trajao skoro 4 sata.

 

 

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Od četvrtka 18. jula počinje prodaja ulaznica za 30. Nišville festival

Ist Media

Sanirana četiri kilometra puta od Donje Bele Reke do fabrike kreča Zagrađe. Od Ziđina 200 tona rizle

Ist Media

Za seoske KUD-ove kineska kompanija donirala 1,1 milion dinara. Zamenik gradonačelnika za svako selo najavio dodatnih 300.000

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X