IntervjuTema danaНекатегоризовано

Bobana Veličković: Ne razmišljam previše o veličini takmičenja

BOR (IST Media, Ivana Milovanović) Jedina Boranka koja već drugi put učestvuje na Olimpijskim igrama, reprezentativka Srbije u streljaštvu, Bobana Veličković, trenutno se nalazi na završnim pripremama u Francuskoj, odakle kreće u Rio. Samo za IST Media, govorila je o psihičkim pripremama, očekivanjima i emocijama pred put.

 

bobana-velickovic

 

Kako teku poslednje pripreme pred put na Olimpijadu?

 

Cela streljačka reprezentacija je trenutno na završnim pripremama pred Rio u Creilu u Francuskoj. Pripreme teku odlično imamo taman dovoljno vremena za neka finalna usvršavanja i popravke. Atmosfera je odlična i jedva čekamo da krenemo u Rio.

 

Kako se psihički pripremaš?

 

Što se tiče psihičke pripreme, moj plan je da se fokusiram na tehničke stvari koje sam zacrtala, da ne razmišljam previše o veličini i značaju takmičenja, već da odradim meč tehnički dobro i ispravno. Ako to budem uspela sigurna sam da ću biti zadovoljna rezultatom.

 

Kakve su emocije pred put?

 

Ja mislim da je svako od nas presrećan što će učestvovati i da svi jedva čekamo početak OI, ipak se spremamo za to već četiri godine, put je bio dug i naporan, počevši od osvajanja kvota, puno takmičenja, priprema. Mislim da će prave emocije doći tek po dolasku u olimpijsko selo.

 

Bobana-Velickovic

 

Šta očekuješ u Riju, kako od sebe,tako i od ostalih strelaca iz reprezentacije?

 

Mislim da je ceo tim u dobroj formi, ne zelim da prognoziram ništa jer je to jako nezahvalno, ali moj cilj je ulazak u finale. Po novom sistemu takmičenja u finalu svih osam takmičara kreće od nule, bez obzira na rezultat u osnovnom delu, i ima podjednake šanse za medalju. Bez obzira na krajnji ishod, ja sam sigurna da će svako od nas dati sve od sebe, a to je i najbitnije.

 

Da li još uvek ostaješ pri odluci da se ne odseliš iz Bora?

 

Za sada da, i nadam se da će tako i ostati. Savršeno mi odgovara da živim u Boru, a da putujem i obilazim sve ostalo.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

SSP: Vlast urušava borsko zdravstvo upućujući radnike javnog sektora na sistematske preglede u privatne domove zdravlja

Ist Media

GAnalytics

Ist Media

The Way To Search For Hard anodized cookware Brides On the internet and Get Great Asian Wife

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X