Ambasador Kine posetio RTB

Objavljeno at 19:39
318 0

BOR (IST Media) Predsednik Kine Si Điping je, nakon nedavne posete Srbiji, ambasadi postavio jasan zadatak – saradnja sa Srbijom u svim oblastima mora da bude suštinska. „Ovde sam da ispunim prvi zadatak, a to je razmatranje oblika saradnje „Hestila“ i RTB-a Bor i razgovori o zajedničkim poslovima u rudarstvu“, rekao je ambasador Mančang prilikom posete RTB-u Bor.

 

08

 

Generalni direktor RTB-a Bor Blagoje Spaskovski složio se sa ambasadorom Mančangom da iz prijateljskih odnosa dveju država treba da proizađe privredna saradnja, biznis i profit interesantan za obe zemlje.

 

„Razgovarali smo o odnosu RTB-a Bor i „Železare“ Smederevo, tačnije šta „Železara“ može iskoristiti iz RTB-ove šljake i drugih nusproizvoda. Razgovori će se nastaviti i produbiti na stručnoj osnovi, uz podršku i jedne i druge vlade. Takođe, razgovarali smo o saradnji u oblasti rudarstva i povećanja proizvodnje u rudarstvu na način koji će doneti profit za obe zemlje“, rekao je Spaskovski.

 

05

 

Gosti najmnogoljudnije zemlje sveta su posle razgovora sa menadžmentom RTB-a Bor razgledali novu topionicu i fabriku sumporne kiseline. Njegova ekselencija Li Mančang je, obraćajući se javnosti na odličnom srpskom jeziku, istakao da mu je čast i zadovoljstvo što je sa privrednom delegacijom došao u, kako se izrazio, „naš dragi Bor i u RTB“.

 

„Cilj posete je da nađemo prostor za buduću saradnju i da se malo bolje upoznamo sa kompanijom koja već 113 godina radi na jednom od bogatijih nalazišta obojenih i plemenitih metala u Evropi i na čitavom svetu“, rekao je kineski ambasador.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X