Ambasador Kine posetio RTB

Objavljeno at 19:39
354 0

BOR (IST Media) Predsednik Kine Si Điping je, nakon nedavne posete Srbiji, ambasadi postavio jasan zadatak – saradnja sa Srbijom u svim oblastima mora da bude suštinska. „Ovde sam da ispunim prvi zadatak, a to je razmatranje oblika saradnje „Hestila“ i RTB-a Bor i razgovori o zajedničkim poslovima u rudarstvu“, rekao je ambasador Mančang prilikom posete RTB-u Bor.

 

08

 

Generalni direktor RTB-a Bor Blagoje Spaskovski složio se sa ambasadorom Mančangom da iz prijateljskih odnosa dveju država treba da proizađe privredna saradnja, biznis i profit interesantan za obe zemlje.

 

„Razgovarali smo o odnosu RTB-a Bor i „Železare“ Smederevo, tačnije šta „Železara“ može iskoristiti iz RTB-ove šljake i drugih nusproizvoda. Razgovori će se nastaviti i produbiti na stručnoj osnovi, uz podršku i jedne i druge vlade. Takođe, razgovarali smo o saradnji u oblasti rudarstva i povećanja proizvodnje u rudarstvu na način koji će doneti profit za obe zemlje“, rekao je Spaskovski.

 

05

 

Gosti najmnogoljudnije zemlje sveta su posle razgovora sa menadžmentom RTB-a Bor razgledali novu topionicu i fabriku sumporne kiseline. Njegova ekselencija Li Mančang je, obraćajući se javnosti na odličnom srpskom jeziku, istakao da mu je čast i zadovoljstvo što je sa privrednom delegacijom došao u, kako se izrazio, „naš dragi Bor i u RTB“.

 

„Cilj posete je da nađemo prostor za buduću saradnju i da se malo bolje upoznamo sa kompanijom koja već 113 godina radi na jednom od bogatijih nalazišta obojenih i plemenitih metala u Evropi i na čitavom svetu“, rekao je kineski ambasador.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X