Društvo

PRIJAVA NASILJA NAD DEVOJČICAMA I ŽENAMA uskoro online?

nasilje

Potpredsednica Vlade i predsednica koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović najavila je da će možda danas biti pokrenuta inicijativa da se nasilje nad devojčicama i ženama prijavi onlajn, saopšteno je danas.

Mihajlovićeva je kazala da je ovaj vid nasilja porastao u vreme pandemije korona virusa u svetu za 30 procenata, dok je u Srbiji tri do pet puta više telefonskih poziva na SOS brojeve telefona za žrtve nasilja.

Bez obzira na naše zakone, bez obzira što se oni zaista primenjuju i dobri su mi u ovom periodu imamo manje prijava nasilja nad ženama i devojčicama policiji, a mnogo više na SOS telefone ili ka nevladinom sektoru, kazala je Mihajlović na današnjem sastanku sa predstavnicima sigurnih kuća, državnih institucija i drugim partnerima s kojima zajedno radi na borbi protiv nasilja.

Ona je kao razlog za to navela to što žene danas ne rade, sa nasilnicima su u kućama i jako im je teško da se opredele za to da pozovu policiju i prijave nasilje.

Poručila je ženama da nisu same i da i one, kao i svako ko primeti nasilje, to treba da prijavi.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Meštani Suvaje posle tri decenije dobili uredno snabdevanje vodom. Srbija Ziđin Majning izdvojila 1,5 miliona evra

Ist Media

Raspisan tender za gradnju Evropskog vrtića u Boru vredan više od 600 miliona dinara 

Ist Media

Za mlade u Boru: Besplatne radionice digitalne i medijske pismenosti

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X