Društvo

PRIJAVA NASILJA NAD DEVOJČICAMA I ŽENAMA uskoro online?

Potpredsednica Vlade i predsednica koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović najavila je da će možda danas biti pokrenuta inicijativa da se nasilje nad devojčicama i ženama prijavi onlajn, saopšteno je danas.

Mihajlovićeva je kazala da je ovaj vid nasilja porastao u vreme pandemije korona virusa u svetu za 30 procenata, dok je u Srbiji tri do pet puta više telefonskih poziva na SOS brojeve telefona za žrtve nasilja.

Bez obzira na naše zakone, bez obzira što se oni zaista primenjuju i dobri su mi u ovom periodu imamo manje prijava nasilja nad ženama i devojčicama policiji, a mnogo više na SOS telefone ili ka nevladinom sektoru, kazala je Mihajlović na današnjem sastanku sa predstavnicima sigurnih kuća, državnih institucija i drugim partnerima s kojima zajedno radi na borbi protiv nasilja.

Ona je kao razlog za to navela to što žene danas ne rade, sa nasilnicima su u kućama i jako im je teško da se opredele za to da pozovu policiju i prijave nasilje.

Poručila je ženama da nisu same i da i one, kao i svako ko primeti nasilje, to treba da prijavi.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Batut: Zbog posledica pušenja u Srbiji godišnje umre oko 19.000 ljudi

Miloš Marković

IT karijera u Srbiji – gde početi i kako uspešno napredovati

Ist Media

In memoriam: Nebojša Dimitrijević (1959-2024)

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X