Pet Borana izlečeno od covid19, registrovana dva novoobolela

121 0

Na teritoriji grada Bora, prema podacima Zavoda za javno zdravlje “Timok” Zaječar, na današnji dan 46 osobe su pozitivne na virus Covid-19. Od poslednjih informacija, 5 osoba je izlečeno, a registrovana su dva novoobolela na teritoriji grada, saopšteno je danas.

Zahvaljujući poštovanju svih mera koje je propisala Vlada RS i lokalna samouprava, danas u Boru imamo ovako ohrabrujuće podatke i stabilnu situaciju kada govorimo o virusu. Sveobuhvatnim testiranjem zatvoreni su epidemiološki krugovi i zahvaljujući dobrom radu i organizaciji lekara i timova epidemiologa iz dana u dan imamo sve veći broj osoba sa teritorije grada koje su izlečene od Covida 19, navodi se u saopštenju.

Ukupan broj obolelih osoba na području grada od početka testiranja je 118, od kojih je 69 osoba izlečeno, dok su tri osobe preminule od posledica virusa.

Od početka pandemije testirano je 713 osoba, dok se čekaju rezultati za 144 osobe.

Na teritoriji grada Bora se, prema jučerašnjim podacima, u samoizolaciji nalazi 123 osoba.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

There are 1 comments

  1. Očigledno različit pristup problemu i različita metodologija praćenja epidemije virusa covid 19. Prem podacima Ministarstva zdravlja Srbije broj pozitivnih u Boru je 121. Danas, 19 1prila to su saopštili i epidemiolozi Kriznog štaba Države, apostrofirajuči da je grad Bor u grupi 10 sa najvećim brojem pozitivnih osoba. Veoma je dobro što se broj izlećenih svakim danom uvećava, ali to ne znači da je se epidemiji približio kraj.

    Reply

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

X