Policija podnela prijavu protiv predsednika opštine Nebojše Marjanovića

506 0
Nebojša Marjanović
Tvrdi da je nevin – Nebojša Marjanović

BOLJEVAC, (IST Media) Pripadnici Odeljenja kriminalističke policije Policijske uprave u Zaječaru, podneli su Osnovnom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu za nesavestan rad protiv predsednika Opštine Boljevac Nebojše Marjanovića, zbog postojanja osnova sumnje da je oštetio budžet opštine za 5,6 miliona dinara.

 

Kako se navodi u saopštenju policije, on se tereti da je u periodu od 2008 do 2012. godine, kao naručilac, po Zakonu o javnim nabavkama i kao odgovorno lice za izvršenje budžeta Opštine, propustio da obustavi izvođenje radova na uređenju Bogovinske pećine, koji nisu bili predviđeni Odlukom o budžetu.

 

Takođe se tereti i da je propustio da pokrene novu javnu nabavku, usled čega je izvođač radova pokrenuo sudski spor u kome je Opština Boljevac platila neugovorene, a izvedene radove od četiri miliona dinara, kao i kamatu i parnične troškove od oko 1,6 miliona.

 

Stalaktiti, stalagmiti i krivična prijava

Marjanović, medjutim, tvrdi da je potpuno nevin, a da je prema dojavama, prijava protiv njega posledica kampanje aktuelne zaječarske politike i sprege sa policijom.

 

U slučaju ove prijave, Marjanović kaže da je u jednom trenutku izvođač, firma iz Zaječara, započeo radove u pećini mimo ugovorenih obaveza, a koje on, kao predsednik opštine nije mogao da zaustavi. Kada je došlo vreme za naplatu, tražio je da se o svemu izjasni Privredni sud.

 

“Ni dinar iz opštine nije potrošen pre odluke Privrednog suda, i ako je neko oštećen u ovom slučaju, oštećen je izvođač koji je obavezan da plati polovinu iznosa kamate i sudskih troškova, budući da postoji i dokument u kome jasno piše da će, ukoliko je potrebno uraditi dodatne poslove, za to biti raspisana javna nabavka”, naznačava prvi čovek Boljevca.

 

On kaže da ne zna zbog čega nadzorni organ nije obustavio radove.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

There are 1 comments

  1. Pingback: Tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu protiv predsednika opštine Boljevac | Vesti iz Bora - Ist MediaVesti iz Bora – Ist Media

Leave a comment

Your email address will not be published.

X