Saopštenje JKP “Toplana”: U toku probe distributivne mreže

289 0

toplanaSAOPŠTENJE za 8. oktobar 2014. JKP ” Toplana” Bor i danas nastavlja sa funkcionalnim probama svih toplotnih izvora kao i distributivne mreže daljinskog grejanja.

 

Ističemo da funkcionalne probe sistema daljinskog grejanja znače proveru rada sistema koji se sastoji od: proizvodnog dela toplane, kotlarnice Banjsko polje, toplifikacione mreže sa toplotnim podstanicama, a indirektno predstavlja i proveru kućnih instalacija korisnika daljinskog grejanja.

 

U proizvodnom delu toplane svi agregati su toplotno opterećeni, njihov rad se prati i proverava.

 

U Kotlarnici Banjsko polje, predhodnog dana, potpaljeni su kotlovi tako da su danas aktivnosti radnika u Banjskom polju usmerene na proveri distributivnog sistema u samom naselju. Po zahtevu građana obavljaju se i sitne intervencije.

 

Proboji na toplifikacionoj mreži, koji su se ovom prilikom pojavili, u fazi su sanacije nakon čega se priključuju na sistem daljinskog grejanja. Ovo se prvenstveno odnosi na naselje Metalurg gde su sanirana tri proboja tokom noći i trenutno traje proces punjenja mreže.

 

Kriveljski deo vrelovoda – K magistrala, koja pokriva stari deo grada u fazi je punjenja. Zbog proboja na adresi Njegoševa br.10 gde se danas radi na sanaciji, zastoja ima na A magistrali deo vrelovoda od Samačkog smeštaja prema Starom selištu kao i samo naselje Staro selište .

 

Potrebno je imati u vidu da je sistem daljinskog grejanja u gradu, ne samo mirovao već su na njemu rađeni i planirani remontni radovi čija se provera obavlja ovih dana tako da je svrha toplih funkcionalnih proba proizvodnih i distributivnih postrojenja što bolja priprema za grejnu sezonu.

 

JKP ”Toplana” Bor apeluje na korisnike da obrate pažnju na ispravnost svojih unutrašnjih instalacija i da se, ukoliko primete curenje vode iz instalacija, obrate Dispečerskom centru pozivom na broj telefona 426-398 .

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X