Počeo festival arheološkog filma: Upoznajte drevne civilizacije

633 0

BOR (IST Media, Ivana Milovanović) Kako je pojava metala uticala na razvoj civilizacije, da li je praistorijski čovek imao muzičke instrumente, kako voda utiče na današnjicu? Odgovore na ova i još neka pitanja saznaće posetioci Festivala arheološkog filma, koji je danas otvoren u Muzeju rudarstva i metalurgije.

 

WP_20151130_18_07_15_ProFestival, koji se održava od 2005. godine, otvoren je projekcijom nemačkog filma “Moć elemenata: Voda”. Posetiocima će se prikazivati domaći i internacionalni filmovi koji govore o svetskoj kulturnoj i arheloškoj baštini. Ovi video materijali pružaju priliku da se sagledaju drevne civilizacije i epohe  koje su istraživali naučnici iz više evropskih zemalja.

 

“Reč je o edukativnim filmovima, sa atraktivnim pristupom kulturnoj baštini, koji su namenjeni  ne samo stručnjacima, već i svim zainteresovanima, pa i najmlađima”, rekao je za IST Media viši kustos i arheolog borskog Muzeja rudarstva i metalurgije, Igor Jovanović. On je dodao da je iz godine u godinu sve više zainteresovanih Borana za ovaj festival.

 

Posetioci će, do 4. decembra imati prilike da odgledaju 12 ostvarenja iz Nemačke, Italije, Austrije i Poljske, kao i jedan domaći dokumentarac.

 

Projekcije se održavaju svakog dana od 18 sati, dok će se za učenike osnovih i srednjih škola  organizovati odgovarajući termini.

 

Festival je organizovan zahvaljujući dobroj saradnji Narodnog muzeja u Beogradu i Muzeja rudarstva i metalurgije u Boru.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X