KulturaTema danaНекатегоризовано

Počeo festival arheološkog filma: Upoznajte drevne civilizacije

BOR (IST Media, Ivana Milovanović) Kako je pojava metala uticala na razvoj civilizacije, da li je praistorijski čovek imao muzičke instrumente, kako voda utiče na današnjicu? Odgovore na ova i još neka pitanja saznaće posetioci Festivala arheološkog filma, koji je danas otvoren u Muzeju rudarstva i metalurgije.

 

WP_20151130_18_07_15_ProFestival, koji se održava od 2005. godine, otvoren je projekcijom nemačkog filma “Moć elemenata: Voda”. Posetiocima će se prikazivati domaći i internacionalni filmovi koji govore o svetskoj kulturnoj i arheloškoj baštini. Ovi video materijali pružaju priliku da se sagledaju drevne civilizacije i epohe  koje su istraživali naučnici iz više evropskih zemalja.

 

“Reč je o edukativnim filmovima, sa atraktivnim pristupom kulturnoj baštini, koji su namenjeni  ne samo stručnjacima, već i svim zainteresovanima, pa i najmlađima”, rekao je za IST Media viši kustos i arheolog borskog Muzeja rudarstva i metalurgije, Igor Jovanović. On je dodao da je iz godine u godinu sve više zainteresovanih Borana za ovaj festival.

 

Posetioci će, do 4. decembra imati prilike da odgledaju 12 ostvarenja iz Nemačke, Italije, Austrije i Poljske, kao i jedan domaći dokumentarac.

 

Projekcije se održavaju svakog dana od 18 sati, dok će se za učenike osnovih i srednjih škola  organizovati odgovarajući termini.

 

Festival je organizovan zahvaljujući dobroj saradnji Narodnog muzeja u Beogradu i Muzeja rudarstva i metalurgije u Boru.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Od četvrtka 18. jula počinje prodaja ulaznica za 30. Nišville festival

Ist Media

Za seoske KUD-ove kineska kompanija donirala 1,1 milion dinara. Zamenik gradonačelnika za svako selo najavio dodatnih 300.000

Ist Media

Veče kineske muzike u hotelu “Jezero”. Dong Đinming virtuoz na erhu zasvirao Tamo daleko

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X