Obeležavanje Međunarodnog dana borbe protiv AIDS-a u Zaječaru

667 0

ZAJEČAR (IST Media, Snežana Stanojević) Timočki omladinski centar i Omladina JAZAS-a Zaječar i ove godine nizom aktivnosti obaležiće Međunarodni dan borbe protiv AIDS-a. Centralna aktivnost Međunarodnog dana borbe protiv HIV-a i AIDS-a održaće se utorak 1. decembra 2015. godine od 13 do 15 časova na Trgu oslobođenja u Zaječaru.

 

Takođe u utorak, aktivisti pomenutih omladinskih organizacija, u saradnji sa đačkim parlamentima srednjih škola u Zaječaru (Gimnazija, Medicinska škola, Tehnička škola, Ekonomsko-trgovinska škola), u dvorištu srednjoškolskog centra, u periodu od 9:35 – 9:55 časova, razogovaraće sa svojim vršnjacima, učenicima srednjih škola o reproduktivnom zdravlju, zdravim stilovima života i kako se zaštiti od polno prenosivih bolesti.

 

U okvriu ovih aktivnosti volonteri Timočkog omladinskog centra Omladine i JAZAS-a Zaječar deliće sugrađanima na centralnoj uličnoj manifestaciji i učenicima srednjih škola informativne brošure o polno prenosivim infekcijama, kako se od njih zaštiti, o značaju redovne brige o svom zdravlju, a takođe deliće im i prezervative i „ljubavne paketiće“.

 

Ove aktivnosti Timočki omladinski centar i Omladina JAZAS-a Zaječar realizovaće u saradnji sa Zavodom za javno zdravlje „Timok“ Zaječar. Timočki omladinski centar u saradnji sa Zavodom za javno zdravlje „Timok“ Zaječar, u toku Evropske nedelje testiranja na HIV, u sredu 25. novembra 2015. godine, realizovao je besplatno testiranje na
HIV u studentskom domu u Boru. Slogan nedelje testiranja bio je „Testiraj! Leči! Spreči!“

 

Slogan ovogodišnje kampanje je „Ubrzano do kraja AIDS epidemije“.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X