Društvo

Počelo POTPISANJE PETICIJE ZA UKIDANJE DUPLOG TEHNIČKOG PREGLEDA. Vozači ogorčeni.

Povodom novog Zakona koji stupa na snagu od 5. jula 2018. godine, da svi automobili stariji od 15 godina moraju dva puta u toku godine na detaljan tehnički pregled, o čemu smo pisali OVDE, na sajtu peticije24.com pokrenuta je peticija kojom bi ovaj član zakona bio povučen.

U pozivu autor naglašava da je pristalica pristalica pooštrenja tehničkog pregleda za sva vozila i da se mora raditi po pravilima, i slikati i snimati.

“To je opravdano jer masa vozila se nije ni pojavljivala na tehničkim pregledima. Ali da izmišljamo dva puta tehnički na šest meseci ? Zna se za koga taj Zakon važi, to su taksisti, prevoznici, službena i teretna vozila, vozila koja obavljaju prevoz putnika itd, ali fizička lica da se ovako maltretiraju? I da se država pravi veliki anđeo za nas obične smrtnike, mislim da svako iole pametan razume gde ovo vodi. Sredite puteve, signalizaciju bahate vozače koji ubijaju na pešačkim prelazima i prođu nekažnjeno”, navodi autor peticije koju je za dva dana potpisalo više od 4.000 građana.

Podsećamo, odredbe zakona koje se odnose na vršenje šestomesečnog tehničkog pregleda vozila, kao što su vozila starija od 15 godina, primenjivaće se na vozila kojima se nakon 5. jula 2018. godine bude izdavala registraciona nalepnica, tako da će prvi šestomesečni tehnički pregled vozila, u skladu sa novim propisima, početi da se vrši nakon 5. januara 2019. godine”, rekao je Stojan Spasić iz MUP-a Srbije.

Peticiju možete potpisati na linku OVDE

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

INSTAGRAM KRIVELJ. O pregovorima zbog blokade pohvalila se ministarka, ali bez reči o rešenju

Ist Media

Stranke i udruženja reagovali povodom saopštenja kompanije Srbija Ziđin Koper i blokade puta u Velikom Krivelju

Ist Media

Park u Boru najavljen kao park za kućne ljubimce. Hoće li konačno vlasnici pasa koristiti kese za skupljanje izmeta?

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X