Politika

NS: Aerodrom će biti poklonjen vlasniku borskog rudnika, kao i zgrada Instituta

Narodna stranka dragan markovic

BOR, (IST Media) – Gradski odbor Narodne stranke (NS) u Boru, kritikovao je potez gradske vlasti da ustupi borski aerodrom na upravljanje državi, uz ubeđenje da će ,nakon toga, aerodrom i zemljište biti poklonjenu vlasniku borskog rudnika, kao što je to učinjeno sa zgradom sadašnjeg Instituta za rudarstvo i metalurgiju.

Direkcija za imovinu objavila je na svom sajtu da je kompaniji Serbia Zijin Bor Copper dala na korišćenje dve Instituta za rudarstvo površine oko 772 m2 u osnovi, na pedeset godina bez naknade.

Reč je o zgradi čiji površina prostora iznosi oko 7.000 metara kvadratnih.

Vlast koristi situaciju da zarad nejasnih, samo njima znanih ciljeva, povlači poteze koji nisu u interesu građana Bora. Nije im bilo dovoljno što su mnoge sugrađane pretnjama ubeđivali da izađu na lažne izbore, već ih danas ponižavaju otimajući imovinu koju su njihovi dedovi i očevi sticali, i poklanjajuju je stranoj firmi. Gde to u svetu postoji da siromah poklanja bogatom?, pitaju se u ovoj stranci.

Narodna stranka smatra da je predlog gradskog veća Bora, na čelu sa gradonačelnikom Aleksandrom Milikićem, da se aerodrom Bor prenese u nadležnost republici, nastavak nedomaćinskog, poltronskog delovanja lokalne vlasti.

Pravdajući ovu ideju time da se želi osigurati budućnost aerodroma, koji može biti ugrožen rudarskim radovima, je neistina, a najava izgradnje novog aerodroma čista magla, ocenjuje NS.

Ta stranka podseća da je gradska vlast već oprostila 2,5 milijardi dinara bivšem RTB, da Bor polako ostaje bez građevinskog zemljišta i lokacija koje su preduslov razvoja, a da se poklonjenim Borskim jezerom i dela banje, zemljište u okolini Bora pretvara u rudarsko, jer sela ili njihovi delovi nestati, što se, prema njihovoj oceni, ne uklapa u Strategiju održivog razvoja.

NS ocenjuje da odlazak mladih iz Bora pokazuje da se vlast ne brine za budućnost Bora i da grad može postati rudarska kolonija sa početka dvadesetog veka.

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Boru odobrena toksikološka stanica, ali nema ko da radi

Miloš Marković

Irena Živković: Restrikcije vode u Krivelju su posledica rudarenja

Ist Media

Sednica Skupštine Grada Bora: Budžet nikad veći, ali poslovanje javnih preduzeća u debelom minusu

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X