NS: Aerodrom će biti poklonjen vlasniku borskog rudnika, kao i zgrada Instituta

33 0
Narodna stranka dragan markovic

BOR, (IST Media) – Gradski odbor Narodne stranke (NS) u Boru, kritikovao je potez gradske vlasti da ustupi borski aerodrom na upravljanje državi, uz ubeđenje da će ,nakon toga, aerodrom i zemljište biti poklonjenu vlasniku borskog rudnika, kao što je to učinjeno sa zgradom sadašnjeg Instituta za rudarstvo i metalurgiju.

Direkcija za imovinu objavila je na svom sajtu da je kompaniji Serbia Zijin Bor Copper dala na korišćenje dve Instituta za rudarstvo površine oko 772 m2 u osnovi, na pedeset godina bez naknade.

Reč je o zgradi čiji površina prostora iznosi oko 7.000 metara kvadratnih.

Vlast koristi situaciju da zarad nejasnih, samo njima znanih ciljeva, povlači poteze koji nisu u interesu građana Bora. Nije im bilo dovoljno što su mnoge sugrađane pretnjama ubeđivali da izađu na lažne izbore, već ih danas ponižavaju otimajući imovinu koju su njihovi dedovi i očevi sticali, i poklanjajuju je stranoj firmi. Gde to u svetu postoji da siromah poklanja bogatom?, pitaju se u ovoj stranci.

Narodna stranka smatra da je predlog gradskog veća Bora, na čelu sa gradonačelnikom Aleksandrom Milikićem, da se aerodrom Bor prenese u nadležnost republici, nastavak nedomaćinskog, poltronskog delovanja lokalne vlasti.

Pravdajući ovu ideju time da se želi osigurati budućnost aerodroma, koji može biti ugrožen rudarskim radovima, je neistina, a najava izgradnje novog aerodroma čista magla, ocenjuje NS.

Ta stranka podseća da je gradska vlast već oprostila 2,5 milijardi dinara bivšem RTB, da Bor polako ostaje bez građevinskog zemljišta i lokacija koje su preduslov razvoja, a da se poklonjenim Borskim jezerom i dela banje, zemljište u okolini Bora pretvara u rudarsko, jer sela ili njihovi delovi nestati, što se, prema njihovoj oceni, ne uklapa u Strategiju održivog razvoja.

NS ocenjuje da odlazak mladih iz Bora pokazuje da se vlast ne brine za budućnost Bora i da grad može postati rudarska kolonija sa početka dvadesetog veka.

 

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X