Korona

NAGLI SKOK INFICIRANIH od korona virusa. Najmlađi pozitivan 25, najstariji 67 godina

konferencija korona 2

BOR, (IST Media) – Na osnovu rezultata Zavoda za javno zdravlje “Timok” pristiglih u poslednja 24 sata, od 121 uzorka testiranih Borana pozitivnih na korona virus je 16. Najmlađe zaražena osoba stara je 25 godina a najstarija 67. Svi su sa blagom kliničkom slikom, šest osoba je u međuvremenu izlečeno a čekaju se rezultati za još 14 testiranih, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Gradskoj upravi.

Uglavnom je reč o mladim ljudima među kojima ima studenata koji su se u Bor vratili sa polaganja ispita, ali i osoba koje su posećivale noćne klubove, rekao je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić,  i dodao da je u toku obrada njihovih kontakata.

Trenutno je u Boru 45 osoba pozitivno na korona virus, odnosno 233 od početka epidemije.

Zbog novonastale situacije, gradonačelnik Bora je rekao da će u narednom periodu komunalna inspekcija strože kontrolisati pridržavanja mera u zatvorenim prodajnim i ugostiteljskim objektima, ali i u javnom prevozu.

Ako se u objektima i javnom prevozu ne budu nosile zaštitne maske, kažnjeni će biti i vlasnici i zaposleni i lica koja budu zatečena bez njih, najavio je Milikić, i dodao da je dobio primedbe da se u autobusima koji prevoze radnike na posao obavezna mera nošenja maski ne poštuje.

Na pitanje da prokomentariše veliki broj okupljenih vernika koji su bez zaštitinih maski prisustvovali nedavnom crkvenom prazniku ispred hrama Sveti Đorđe u Boru, Milikić je rekao da mere okupljanja važe za sve institucije, od prodavnice do crkve, jer virus ne poznaje ni boju kože, versku pripadnost, pol, ili godište.

Od komunalne inspekcije ću zahtevati da svoj posao radi oštrije, jer niko, pa ni verski objekti, nisu izuzeti od propisanih mera, rekao je on.

Direktorka borskog Doma zdravlja Vesna Radosavljević, rekla je da hrabri trend smanjenja broja pacijenata koji se javljaju na pregled u kovid ambulantu, kao i to što svi novozaraženi imaju blagu kliničku sliku. Naznačila je da se na rezultate testiranja sada čeka svega 24 sata.

Goran Joksimović, direktor Opšte bolnice u Boru, rekao je da se na grudnom odeljenju trenutno oporavlja 14 pacijenata.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

U Boru nagli porast broja novozaraženih. Omikron virus je zarazniji i lakše se prenosi

Saša Trifunović

Na teritoriji grada 58 zaraženih korona virusom, jedna osoba preminula

Ist Media

Broj aktivnih slučajeva korona virusa u Boru danas je 49

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X