Ekonomija

NESELEKTIVNO! Borskom rekorderu u proizvodnji i zapošljavanju DVA MILIONA EVRA državne pomoći

zijin

 

 

Kompanija Serbia Zijin Copper iskoristila je mogućnost koju je država neselektivno dala za pomoć privredi koja trpi negativne posledice poslovanja izazvane pandemojom korona virusa, iako je u prethodnoj, ali i ovoj godini, zabeležila rekordne rezultate u proizvodnji bakra i zlata od preuzimanja RTB-a Bor i zaposlila 500 novih radnika.

Zaposleni u Ziđinu, kineskoj firmi koja je najavila ulaganje u projekte i proizvodnju ove godine od 408 miliona dolara, a prosečna plata radnika iznosi više od 94.000 dinara, primili su akontaciju iz dva dela.

Kako saznaje Ist media, ukupan iznos akontacije je isti kao i prethodnog meseca, ali je 15.450,12 dinara uplaćeno sa takozvanog “kovid računa” koji je otvoren kao pomoć države privredi.

Zahvaljujući državnoj pomoći, Ziđinu, koji zapošljava oko 5.500 radnika, biće isplaćene i naredne dve akontacije, što znači da će država pomoći tu kompaniju sa više od dva miliona evra, a srazmerno, pomoć će biti uplaćena i preduzetnicima koji zbog restriktivnih mera mesecima ne rade ili rade smanjenim kapacitetom.

Neselektivnost u ovom slučaju je očigledna, a kineska kompanija je samo jedna od firmi koja je iskoristila ono što joj je država omogućila.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Realizacijom najvećeg investicionog ciklusa na Zapadnom Balkanu – PRAHOVO 2027 biće otvoreno više od 200 radnih mesta

Ist Media

Danas se u Srbiji godišnje generiše više od dva miliona tona komunalnog otpada koje završava na deponijama

Ist Media

Nova balon hala u flotaciji Veliki Krivelj suzbija prašinu iz rudnika

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X