Politika

Narodna stranka: Građani Bora – građani drugog reda u sopstvenoj državi

narodna stranka Bor
Saopštenje Narodne stranke prenosimo  u celini:

Da li je moguće u bilo kojoj državi Evrope, sem Srbije, ući na nečiji posed, prisvojiti ga, srušiti objekte i onda očekivati da se vlasnik te imovine ne pobuni, da kaže, izvolite vaše je, ne morate platiti…

Najčudnije je što se radi o firmi koja je 100% u stranom vlasništvu. Vlast SNS je omogućila toj firmi da ostvari tzv. Javni interes i eksproprijacijom uknjiži privatnu imovinu građana Srbije na svoje ime, često bez isplate po cenama koje propisuje Poreska uprava Republike Srbije.

Vlast je postala uslužni servis raznih stranih firmi -„investitora“. Nejasni su motivi državne i lokalne vlasti u Boru za ove postupke.

Zašto se Ustavni sud ne oglasi povodom zakonitosti raznih uredbi i „zakona“ koje je vlast donela? Te firme dovode hiljade svojih radnika a sa druge strane lokalno stanovništvo-starosedeoci moraju u velikom broju otići van zemlje, „trbuhom za kruhom“!

Investitor ostvaruje svoj interes po svaku cenu. Osim stanovnika sela oko Bora (Krivelj, Slatina, Metovnica, Oštrelj i dr.) i životna sredina trpi i verovatno će za koju deceniju ostati pustoš ako se nešto ubrzo ne promeni. Ako se usijane glave ne dozovu pameti i država ne postane uređena!

Žalosno je što ta firma (ZIJIN MINING) u ostvarenju svojih interesa koristi razne metode pritiska na građane Borskih sela. Čak vrši i istražne radnje i dopisima plaši vlasnike parcela… Pitanje je ko im pruža pomoć u tim aktivnostima? Da nema i ona batinaše…

Uticaj radova na otvaranju rudnika „Čukaru Peki“ širi se i na imovinu koja nije obuhvaćena planom eksproprijacije. Nastala klizišta uzrokovala su stvaranje jezerceta na pregrađenom potoku Kusak kod sela Slatina.

Pre samo tri, četiri godine, lokalni vođa SNS u Boru pominjao je da će, nakon „investicija“ u RTB Bor, ljudi pecati u Borskoj reci.

Danas RTB Bor ne postoji jer je prodat a Borska reka je i dalje mrtva reka, bolje reći industrijsko-komunalna kanalizacija!

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Boru odobrena toksikološka stanica, ali nema ko da radi

Miloš Marković

Irena Živković: Restrikcije vode u Krivelju su posledica rudarenja

Ist Media

Sednica Skupštine Grada Bora: Budžet nikad veći, ali poslovanje javnih preduzeća u debelom minusu

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X