Politika

Mirković i Ivanić: Dogovorena koalicija u Zaječaru, URS u Ničić u opoziciji

ZAJEČAR, (I.Popović, IST Media) Kako saznajemo iz kancelarija SNS i SPS u Zaječaru, pregovori o podeli vlasti nakon vanrednih izbora u tom gradu su završeni.

Saša Mirković (SNS) i Dušan Ivanić (SPS), u utorak bi trebalo da potpišu kaolicioni sporazum, dva dana pre kostitutivne sednica zakazane za četvrtak 25. jul.

Nakon mesec dana od kada su u Zaječaru završeni vanredni izbori, dva tabora su obavestila da je sklopljen koalicioni dogovor o vladajućoj većini od 28, od ukupno 50 odbornika.

SNS – 22, SPS – 6.

Uspeli smo da se dogovorimo oko svih važnih stvari, i potpisaćemo koalicioni dogovor nakon čega će Zaječar dobiti novu vlast, ali je rano govoriti o konkretnim imenima, rekao je Dušan Ivanić, predsednik GO SPS.

Potvrdu dogovora dao nam je i Saša Mirković, uz osvrt na trenutno stanje u gradu.

U gradu amo nasledili katarsrofalno stanje. Javna preduzeća i gradska uprava duguju tri milijarde dinara a predhodna vlast školama nije prebacivala novac za plaćanje struje. Nemam nijednu optimističnu izjavu sem da ćemo se potruditi da ovo što pre rešimo, kaže Mirković, koji je nije želeo da odgovori da li će od četvrtka on preuzeti funkciju gradonačelnika Zaječara.

To ćemo znati za par dana, nije bitno ko će biti gradonačelnik, već kakav će tim ljudi voditi grad, jer ne može sve zavisiti od jednog čoveka, dodao je Mirković.

Bivši gradonačelnik Zaječara, Boško Ničić, kaže da za ovih mesec dana njega i njegovu partiju niko nije pozvao na pregovore.

 

Šta se krije iza tajanstvenog osmeha Boška Ničića?
Šta se krije iza tajanstvenog osmeha Boška Ničića?

Sa nama niko nije razgovarao na temu mogućeg formiranja koalicije. Ako su se dogovorili, želimo im svu sreću u radu, ali su oni u protekla tri meseca koliko su kao privremeni organ vodili grad, pokazali da ne umeju da rade. Znali su samo da kukaju kako smo im ostavili dugove, iako su za devet godina, koliko sam ja bio gradonačelnik, svi radnici redovno primali plate, rekao je Boško Nićić.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Boru odobrena toksikološka stanica, ali nema ko da radi

Miloš Marković

Irena Živković: Restrikcije vode u Krivelju su posledica rudarenja

Ist Media

Sednica Skupštine Grada Bora: Budžet nikad veći, ali poslovanje javnih preduzeća u debelom minusu

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X