Nakon devet godina sa vlasti u Majdanpeku smenjen DS. Dejan Vagner (SNS) novi predsednik opštine

747 0

MAJDANPEK, (Ivan Popović, IST Media)  U Majdanpeku je danas, na sednici Skupštine opštine formirana nova vladajuća većina koju čine odbornisi SNS, SPS, SDPS, PUPS i grupe Preokret a na čelu opštine biće Dejan Vagner (SNS).

 

Dejan Vagner

Dejan Vagner

 

Sa većinom od 16, od ukupno 31 odbornika, doneta je odluka o razrešenju predsednika i zamenika predsednika SO Majdanpek, kao i predsednika i zamenika opštine Majdanpek.

 

Na mesto potpredsednika opštine izabran je Draško Ćetković, član koalicije “Preokret”, a Slaviša Božinović, odbornik lokalne skupštine iz koalicije SPS-SDPS-PUPS novi je predsednik SO Majdanpek.

 

Nova skupštinska većina

Nova skupštinska većina

 

Bojan Pavlović iz iste koalicije izabran je za zamenika predsednika. Oni su na ove funkcije izabrani na današnjoj sednici SO Majdanpek, nakon razrešenja, odnosno smene dosadašnjeg predsednika Opštine Dragana Popovića (DS), te predsednika i zamenika, Milice Jasenski (URS) i Nebojše Trailovića(URS). Sednica je protekla bey prisustva nove opoyicije, odbornika DS-a i URS-a.

 

 

Nakon razrešenja, odbornicima se obratio i dosadašnji predsednik opštine Dragan Popović.

 

Dužnost sam obavljao devet godina i za to vreme bilo i lepih i ružnih trenutaka, ali je jednog trenutka moralo da dodje i do smene. Hvala svima na dosadašnjoj saradnji a novoizabranom rukovodstvu, , želim puno uspeha u radu. DS će u narednom periodu biti konstruktivna opozcija”, rekao je Popović.

 

Skupštinska većina, koju su danas u lokalnom parlamentu činili odbornici opozicije i dva odbornika koja su prešla iz DS i URS, Alma Dogan (DS) i Miladin Kostadinović (URS), usvojili su najpre odluke o smeni, odnosno razrešenju predsednika i zamenika, a potom tajnim glasanjem izabrali novo skupštinsko rukovodstvo.

 

Izjašnjavanje po ovim tačkama dnevnog reda, usledilo je nakon što je predloženi dnevni red izmenjen na predlog opozicije, koja je smenu čelnika lokalne skupštine i Opštine Majdanpek tražila obrazloživši činjenicom da vladajuća koalicija više nema skupštinsku većinu, a zamereno joj je što nije obezbedila normalan rad i funkcionisanje javnih preduzeća.

 

Majdanpek 05 Odbornici tajnim glasanjem smenili vlast

Detalj sa današnjeg glasanja

 

Nakon izbora, novi predsednik Opštine Dejan Vagner, obećao je građanima požtrvovan i pošten rad.

 

 

Dosadašnja vlast koju su činili DS i URS zasnivala je svoj rad na netransparanetnosti u radu, kao i na nezainteresovanosti za ekonomski razvoj. Obećavam vam da ćemo se potruditi da dovedemo investiture u naš grad, i tako smanjimo iseljavanje stanovništa – rekao je  Vagner. 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X