Majdanpek: Ministar Vulin obišao hraniteljsku porodicu

433 0
OLYMPUS DIGITAL CAMERAMAJDANPEK (IST Media) Ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Aleksandar Vulin, obišao je danas Centar za socijalni rad u Majdanpeku. Sa direktorkom Centra Vesnom Tričković i predsednikom privremenog organa Majdanpek, Dejanom Vagnerom, Vulin je obišao i hraniteljsku porodicu Jovana i Živane Velić u kojoj već sedam godina živi Janko Surdulović.

 

„U ovom porodici mi je jako lepo, imam uslove kakve nisam imao nikada ranije. Već sedam godina živim u ovoj porodici, a ranije sam živeo na selu. Ova porodica mi pruža ljubav, poštovanje, što je meni najbitnije“, kaže štićenik Janko Surdulović, učenik drugog razreda srednje škole.

 

Porodica Velić se na hraniteljstvo odlučila među prvima u Majdanpeku, i već sedam godina uspešno vaspitava svog štićenika.

 

„Na ovaj korak smo se odlučili jer nismo imali svoju decu. On je jedan divan dečak, sluša nas i živimo jako lepo“, kaže Živana Velić, hraniteljka koja je među prvima završila obuku.

 

Ministar Vulin izrazio je zadovoljstvo što je u Majdanpeku upoznao jednu srećnu hraniteljsku porodicu.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

„Meni je zadovoljstvo što sam sreo ovako dobar primer hraniteljske porodice, jer je za nas hraniteljkstvo jako važno, ono pokazuje da postoji humanost, i da je za našu decu sve bolje nego da su u institucijama. Ako nije moguće biološka, hraniteljska porodica je najbolje rešenje“, rekao je Vulin.

 

U Srbiji ima 4500 dece u hraniteljskim porodicama, a u institucijama 700, dok na teritoriji Majdanpeka ima 11 hraniteljskih porodica i 18 štićenika.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

„Ima 6.000 porodica koje čekaju da dobiju svog štićenika, a smanjili smo broj dece u institucijama jer je pre nekoliko godina  bilo 3000, a sada 700, i  to je velika stvar jer su deca našla svoje porodice“, rekao je Vulin, dodajući da je cim je stupio na funkciju prekontrolisao hraniteljske porodice.

 

„Čim smo počeli da radimo napravili smo vanrednu isnpekciju hraniteljskih porodica i veoma sam zadovoljan sam rezultatima, bilo je veoma malo propusta. Vodićemo računa o ovim porodicama, i kad je u pitanju pomoć i trog nadzor, jer je bitno da njihov položaj bude najbolji mogući“, naznačio je ministar Vulin.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

X