Некатегоризовано

SSP: Vlast urušava borsko zdravstvo upućujući radnike javnog sektora na sistematske preglede u privatne domove zdravlja

irena zivkovic

 

Gradski odbor Stranke slobode i pravde upozorio je da je u Boru zdravstvo u potpunosti urušeno, da od trenutnih 103 lekara 35 sledeće godine odlazi u penziju, specijalista je sve manje a za svaku zahtevniju intervenciju Borani se upućuju u veće gradove.

Kada govorim o Boru, govorim o gradu za koji je Batut još 2019. godine upozorio da se hitno moraju sistemski sprovesti mere zbog ogromnog povećanja broja obolelih od nekog oblika maligniteta. Ne samo da vi to niste hteli da sprovedete, nego vi i na dalje nastavljate da urušavate borsko zdravstvo time što ste počeli da upućujete radnike javnog sektora na redovne sistematske preglede u privatne domove zdravlja, navedeno je u saopštenju koje je potpisala Irena Živković, predsednica GO Stranke slobode i pravde.

Upozorava da je Dom zdravlja godinama pod blokadom i da jedva opstaje, a da se istovrmeneo radnici gradske uprave ovih dana obaveštavaju da redovne sistematske preglede rade u privatnom sektoru, uz opravdanje kao i uvek: “Bila je najbolja ponuda na tenderu”.

U cilju oporavka i razvoja zdravstvene zaštite u Boru, SSP napominje da je neophodno u saradnji sa Ministarstvom zdravlja sačiniti realan kadrovski plan i zaposliti dovoljan i neophodan broj radnika, povratiti izgubljene firme koje sada obavljaju sistematske preglede svojih radnika u privatnom Domu zdravlja, obezbediti finansijsku održivost ustanove, unaprediti medicinsku opremu, renovirati Dom zdravlja, izgraditi novu bolnicu, obezbediti zdravstvenim radnicima dostojne plate i dati stimulacije lekarima.

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

GAnalytics

Ist Media

The Way To Search For Hard anodized cookware Brides On the internet and Get Great Asian Wife

Ist Media

The Last Word Information To Vietnamese Wedding brides

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X