Društvo

Kako mladi Borani vide probleme u svom gradu

 

Grupa “Hajde da…” je  u okviru projekta “Mladi iz drugačijeg ugla” realizovala trening za srednjoškolce iz Bora, Sombora, Užica i Beograda, a učesnici projekta iz Bora bili su Verica Janković, Milica Stevanović, Lazar Milutinović, Anja Jašarević.

Trening je imao za cilj da pospeši medijsku i digitalnu pismenost mladih, unapredi njihovu angažovanost i  omogući da do šire javnosti posredstvom različitih medija dopre poruka mladih o problemima sa kojima se suočavaju u njihovim lokalnim zajednicama.

U prvom delu treninga, mladi iz Bora su identifikovali probleme sa kojima se suočavaju u njihovoj lokalnoj zajednici kao što su: zagađenje životne sredine, neadekvatna gradska infrastruktura, nedovoljno aktivnosti za mlade u Boru, diskriminacija itd.

Pored diskusije, mladi su imali priliku da pomenute probleme prikažu putem meme plakata i stikera, odnosno formi koje oni koriste u svojoj svakodnevnoj komunikaciji. Ova forma im je omogućila da poruku prenesu kroz ironiju, sarkazam, kao i društvenu i političku kritiku.

Učesnici treninga su kroz pismene evaluacije istakli: “Malo je prilika u kojima, nas mlade, pitaju o tome šta mislimo i sa kojim problemima se suočavamo”.

Grupa “Hajde da…” je uz podršku Media Literacy Alliance and Digital Importance realizovala projekat “Mladi iz drugačijeg ugla” finansiran od strane Evropske unije, a u narednom periodu će na osnovu rezultata projekta i evaluaciju nastaviti rad u ovoj oblasti.

Događaj je realizovan u prostorijama Kancelarije za mlade Bor.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Meštani Suvaje posle tri decenije dobili uredno snabdevanje vodom. Srbija Ziđin Majning izdvojila 1,5 miliona evra

Ist Media

Raspisan tender za gradnju Evropskog vrtića u Boru vredan više od 600 miliona dinara 

Ist Media

Za mlade u Boru: Besplatne radionice digitalne i medijske pismenosti

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X