Politika

Istočna Srbija dobila još jednog poslanika u republičkom parlamentu

radovan arezina

foto: Facebook

Do prošle nedelje istok Srbije su u Narodnoj skupštini predstavljala tri narodna poslanika, sva tri sa liste „Aleksandar Vučić – za našu decu“ – Mladen Bošković master ekonomije iz Negotina, Dragana Branković Minčić, diplomirani farmaceut iz Zaječara i Andrijana Pupovac master ekonomista iz Bora.

Od četvrtka, kada je položio zakletvu pred Narodnom skupštinom i pristupio poslaničkoj grupi SPS istočnu Srbiju predstavlja i Radovan Arežina, diplomirani defektolog iz Kladova.

To što sam narodni poslanik smatram najvećom privilegijom, čašću i krunom političkog delovanja u političkoj karijeri lokalnog političara iz male opštine s granice i uopšte smatram poslanički mandat nečim što u bavljenju politikom predstavlja najveću čast i još i veću odgovornost”, napisao je na svom FB nalogu Arežina po potvrđivanju mandata narodnog poslanika, a prenosi list Danas.

Arežina je izabran za poslanika jer je prethodno Jelica Sretenović iz SPS podnela ostavku.

Bio je na izbornoj listi Ivica Dačić “Socijalistička partija Srbije-Dragan Marković Palma Jedinstvena Srbija” , a na političkoj sceni prisutan je duže od tri decenije.

U zvaničnoj biografiji na sajtu SPS navodi se da je 1987-88 bio sekretar SSOS Kladovo i predsednik komisije za sport MOK SSOS Zaječar. Od 2001. do 2006. godine obavljao je funkcije predsednika MO SPS Kladovo, portparola OO SPS Kladovo, član IO i potpredsednika OO SPS Kladovo; od 2006. godine Arežina je predsednik OO SPS Kladovo, sekretar potom i predsednik OO SPS Bor i član IO GO SPS.

U lokalnom parlamentu u Kladovu Radovan Arežina je od 2004. godine kao odbornik, a potom i kao zamenik predsednika Skupštine opštine, u sledećem mandatu bio je predsednik SO Kladovo, da bi od 2013. do 2015. bio na čelu opštine Kladovo. Aktuelni je predsednik odborničke grupe SPS u SO Kladovo.

SPS je  sa vlasti u Kladovu 2015. godine smenila tada novoformirana koalicija koju su činili SNS i Socijaldemokratska stranka Borisa Tadića.

Radovan Arežina je tada rekao da aktuelna dešvanja tumači kao želju za slabljenjem socijalista uoči lokalnih izbora koji se očekuju u decembru.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Predstavnici liste Srbija protiv nasilja razgovarali sa Boranima. Pozvali na glasanje i za podršku listi broj 7

Ist Media

Opozicija Bora: Gradonačelnik zloupotrebljava funkciju u izbornoj kampanji

Ist Media

Vesić obećao rekonstrukciju puta koje je JP “Putevi Srbije” obećalo pre tri godine

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X