DruštvoKorona

Još bez SANITARNIH PREGLEDA u Boru. Za pojedinačne preglede morate u Zaječar

BOR, (IST Media) Iako je sanitarni pregled obavezan za zaposlene u mnogim delatnostima, i pored činjenice da je vanredno stanje ukinuto pre dve nedelje, kada se i prestalo sa sanitarnim pregledima, u Boru takav pregled još uvek nije moguće obaviti jer se čeka odobrenje Ministarstva zdravlja.

Sanitarne preglede u borskom Domu zdravlja pre proglašenja vanrednog stanja obavljali su epidemiolozi Zavoda za javno zdravlje “Timok” (ZZJZ) u Zaječaru. U zavisnosti od delatnosti, važnost sanitarnog pregleda je od šest do 12 meseci i mnogima je tokom epidemije važnost istekla.

Kako je za IST Media objašnjeno u ZZJZ, sanitarne preglede moguće je obaviti svakog radnog dana jedino u tamošnjoj epidemiološkoj službi i to od 7.30 do 10 sati.

Nijednog trenutka nismo prestali da radimo sanitarne preglede, s tim što nismo odlazili na teren jer su domovi zdravlja bile covid ambulante. Sada praktikujemo da u susedne gradove naši epidemiolozi odlaze ako se prijavi bar 15 radnika, rečeno nam je u ZZJZ.

Inače, sanitarni pregledi su obavezni za brojne delatnosti u kojima zaposleni imaju kontakt sa građanstvom, kao što su ugostiteljski objekti, prodaja životnih namernica, frizeri, kozmetičari, dečije i zdravstvene ustanove i slično.

Kazne za nepoštovanje sanitarnih mera su visoke, i sadržane su u Zakonu o sanitarnom nadzoru

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Meštani Suvaje posle tri decenije dobili uredno snabdevanje vodom. Srbija Ziđin Majning izdvojila 1,5 miliona evra

Ist Media

Raspisan tender za gradnju Evropskog vrtića u Boru vredan više od 600 miliona dinara 

Ist Media

Za mlade u Boru: Besplatne radionice digitalne i medijske pismenosti

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X