Sindikat Sloga: Dom zdravlja Bor se ne pridržava naredbe o zaposlenju medicinskih radnika

245 3
Dom zdravlja Bor

BOR, (IST Media) Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ – sindikat zdravstva i socijalne zaštite, prozvao je direktorku Doma zdravlja u Boru Vesnu Radosavljević jer se, kako se navodi „oglušila o naredbu Ministarstva zdravlja kojom se nalaže prijem u radni odnos na neodređeno vreme zdravstvenih radnika (doktora medicine i medicinskih sestara – tehničara) po hitnom postupku.

Predsednik tog udruženja Predrag Đurić, skrenuo je pažnju da je naredbom jasno precizirano da, radi suzbijanja i sprečavanja širenja korona virusa i zaštite stanovništva od te bolesti u vreme trajanja vanrednog stanja u Republici Srbiji, zdravstvene ustanove iz Plana mreže zdravstvenih ustanova prime u radni odnos na neodređeno vreme neophodne zdravstvene radnike (doktore medicine i medicinske sestre – tehničare).

Nikom nije jasno zbog čega neki direktori i dalje nisu postupili po nalogu Ministarstva zdravlja iako se zna da u jednom broju tih zdravstvenih ustanova i dalje rade zdravstveni radnici na određeno vreme, kao i veliki broj volontera. Jedna od tih zdravstvenih ustanova je i Dom zdravlja Bor, rekao je Đurić za IST Media.

On je napomenuo da su svi ti zdravstveni radnici radili pre proglašenja vanrednog stanja, što znači da su i tada bili neophodni za pružanje zdravstvene zaštite.

Direktorka Doma zdravlja, Vesna Radosavljević, međutim, tvrdi da je reč o neistini, jer, kako je kazala, ova zdravstvena ustanova poštuje sve naredbe i odluke Ministarstva.

Od Ministarstva zdravlja smo tražili odobrenje za prijem određenog broja medicinskog osoblja na neodređeno vreme, ali jedino odobrenje koje je stiglo bilo je za prijem na određeno vreme dva doktora i jedne medicinske sestre, kaže Vesna Radosavljević.

Ona je objasnila da postoje normativi o broju zaposlenih prema broju stanovnika i borski Dom zdravlja je po tom pitanju na granici koja ne može da se probije.

Prema njenim rečima, Dom zdravlja je predao zahtev Ministarstvu zdravlja i da radnici, koji su u vreme korona virusa bili angažovani u pružanju zdravstvenih usluga, dobiju naknadu za rad.

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

There are 3 comments

  1. Koja je ovo manipulacija, drzi lekare u H.Sluzbi na odredjeno kako bi vrsila pritisak na njih radi politickih poena za vladajucu stranku i preti kako su oni pod ugovor i kako im ona produzuje isti te stoga ti lekari moraju da se pridrzavaju njenih pravila

    Reply
  2. Komentar direktorke nije tacan. Pod ugovorom u hitnoj sluzbi rade 5 lekara, dok su 2 doktorke pred penzijom. Nemoguce da su svi za vreme vandrednog stanja radili i da ko u ostalim gradovima gde su cak ljudi i na zameni dobili ugovor za stalno nisu zasluzili da se i njima da ugovor za stalno a da pritom je ministarstvo izdalo takvu naredbu!?

    Reply
  3. Naravno da direktoricu briga za to da ugovori za stalno lekare u domu zdravlja, jer ona drži svoj privatni dom zdravlja, koji je otvorila zahvaljujući direktorskoj plati.

    Reply

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X